Webinar: Collectieve warmteprojecten in de bestaande bouw

Venster Acties

Webinar: Collectieve warmteprojecten in de bestaande bouw

Webinar: Collectieve warmteprojecten in de bestaande bouw: hoe bepaal je de kansrijkheid van startkansen bij collectieve warmte initiatieven

Door Servicepunt Duurzame Energie

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 30 mei 2023 04:00 - 05:00 PDT

Locatie

Online

Over dit evenement

Webinar: Collectieve warmteprojecten in de bestaande bouw: hoe bepaal je de kansrijkheid van startkansen bij collectieve warmte initiatieven?

Wanneer: dinsdag 30 mei van 13:00 tot 14:00

Doelgroep: beleidsmakers en projectleiders energietransitie en duurzaamheid

Startwijken in de Transitievisie Warmte, koppelkansen, gestapelde bouw, aanwezigheid van bronnen, een burgerinitiatief.. Weet jij ook niet waar je moet beginnen met het verder brengen van (beoogde) collectieve warmteoplossingen binnen je gemeente? En hoe bepaal je eigenlijk welke projecten wel of niet kansrijk zijn om een start mee te maken?

WAT KUN JE VERWACHTEN?

In dit webinar leggen we uit wat de 'drivers’ zijn die bepalen of een startkans voor een collectief warmteproject kans van slagen heeft. We gaan in op de financiële-, technische- en organisatorische randvoorwaarden voor collectieve warmte, de benodigde warmtevraag en het aanbod van warmtebronnen. Hiermee geven we jou de handreiking om zelfstandig te verkennen welke projecten wel of niet kansrijk zijn om verder te brengen.

We gaan deze middag alleen in op collectieve warmteprojecten in de bestaande bouw. Ben je benieuwd hoe je als gemeente een afweging maakt en je rol bepaalt bij gebiedsontwikkeling nieuwbouw? Kijk dan ons webinar ‘Energiesysteem warmte en koude bij nieuwbouw: hoe maak je een afweging en wat is de rol van de gemeente?’ terug.

SPREKERS

  • Robertjan Spaans – Adviseur warmtetransitie - Servicepunt Duurzame Energie
  • Tim den Hoedt – Adviseur warmtetransitie - Servicepunt Duurzame Energie

VOOR WIE?

Deze sessie is bedoeld voor beleidsmakers en projectleiders energietransitie en duurzaamheid.

Ken je collega's voor wie deze sessie (ook) interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Graag zien we je dan.

KUN JE NIET BIJ DE SESSIE AANWEZIG ZIJN? 

We zullen de sessie opnemen. Binnen een week kun je de opname en de presentatie(s) terugvinden op onze themapagina Wijkaanpak. Hier bekijk je ook de vorige webinars over het opstellen van wijkuitvoeringsplannen.

Foto: Nuon/Jorrit Lousberg

Over de organisator

Georganiseerd door
Servicepunt Duurzame Energie