Webinar: Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar: Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?

Over dit evenement


		Afbeelding van Webinar: Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?

Webinar: Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?

Wanneer: 16 december van 12:00 tot 13:00

Energiearmoede staat sinds de recente explosieve stijging van de energieprijzen momenteel nóg meer in de belangstelling. Eerder organiseerden we al 2 webinars over dit onderwerp. In de laatste presenteerden we de eerste versie van de ‘menukaart'. Sindsdien is er veel gebeurd, waarover we gemeenten en andere betrokken graag willen bijpraten.

Het Servicepunt Duurzame Energie organiseert in samenwerking met TNO en de Metropoolregio Amsterdam het webinar 'Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?' op 16 december van 12:00 tot 13:00.

In dit webinar zullen we ingaan op:

  • Het beschikbaar komen van de TNO energiearmoede database. Elke gemeente kan inzien hoeveel huishoudens energiearmoede hebben, overall én per wijk.
  • De eenmalige bijdrage vanuit BZK van € 250,- per huishouden met energiearmoede.
  • Een overzicht van de top 10 maatregelen die in de woning genomen kunnen worden om de energierekening bij huishoudens met energiearmoede omlaag te krijgen.
  • Een overzicht van de valkuilen zoals die vanuit het perspectief van verschillende actoren – bewoners, gemeenten, woningcorporaties, intermediairs – dreigen (en wat te doen om deze te vermijden).
  • De geleerde lessen / tips vanuit collega gemeenten die al (een tijd) ervaring hebben met beleid gericht op het bestrijden van energiearmoede (zoals Amsterdam, Zaanstad, Haarlem).

De kennissessie is vooral bedoeld voor beleidsadviseurs duurzaamheid en communicatie. Gezien de sterke koppeling met het sociaal domein is deze sessie zeker ook voor hen interessant. Hetzelfde geldt voor intermediaire organisaties zoals het energieloket, de voedselbank en woningcorporaties. Ken je collega's voor wie deze sessie ook interessant is? Stuur deze uitnodiging gerust door.

Graag zien we je dan.

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Organisator Servicepunt Duurzame Energie

Organisator van Webinar: Opstellen beleid energiearmoede: Wat is (niet) slim om te doen?

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen