Webinar Versnelling Aardwarmte (1): de ondergrond

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar Versnelling Aardwarmte (1): de Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) in de Metropoolregio

Over dit evenement

Project Versnelling Aardwarmte van de provincies Noord-Holland en Flevoland organiseert in samenwerking met het Servicepunt Duurzame Energie twee webinars over aardwarmte als duurzame warmtebron. Het doel van het project is om het gebruik van aardwarmte als duurzame warmtebron voor woningen en de glastuinbouw in de Metropoolregio Amsterdam te versnellen en richt zich op beleidsontwikkeling en kennisuitwisseling.

Momenteel doet Energie Beheer Nederland (EBN) seismisch onderzoek naar de ondergrond in de MRA. Welke informatie levert dat straks op? Wat is de planning? Wat zijn de onzekerheden?

WAT KUN JE VERWACHTEN?  

EBN brengt met het programma SCAN de verschillende delen van de Nederlandse ondergrond beter in beeld. Met die kennis kunnen we de mogelijkheden van aardwarmte beter inschatten en de kans op succesvolle projecten vergroten. In tuinbouwkassen wordt al gebruik gemaakt van aardwarmte, ofwel geothermie, en ook in woonwijken biedt aardwarmte een alternatief voor aardgas. Provincies Noord-Holland en Flevoland hebben EBN gevraagd extra gedetailleerd onderzoek te doen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

In dit webinar wordt uitgelegd wat het SCAN-programma is, hoe seismisch onderzoek naar aardwarmte werkt en gaan we in op de vraag wat we straks met de resultaten van het onderzoek kunnen. Wat zeggen de resultaten over de haalbaarheid? Ook wordt de planning van het SCAN-onderzoek in de MRA toegelicht en hoe de omgeving en gemeenten geïnformeerd worden over het seismisch onderzoek.

PROGRAMMA

12:45   Inloop

13:00   Welkomstwoord  door Ingrid Giebels (Servicepunt Duurzame Energie)

13:05   Introductie door Frank Schoof (Project Versnelling Aardwarmte)

13:10 Introductie SCAN-programma door Timme van Melle

13:50 Toelichting seismisch onderzoek door Rutger Peenstra

14:30 Q&A

14:50 Afsluiting

SPREKERS

Timme van Melle - SCAN (programmamanager)

Rutger Peenstra - SCAN (projectleider)

HOE NEEM JE DEEL AAN HET WEBINAR?

1. Als je de software van Zoom nog niet op je laptop/pc hebt, ga dan naar de website https://zoom.us/test. Klik vervolgens op 'Join'. Vervolgens klik je op 'Download & run Zoom.' Wil je op je tablet of smartphone meedoen? Download dan de gratis 'Zoom Cloud Meetings' app.

2. Via deze link kom je in het Webinar: Versnelling Aardwarmte (1): de Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN) in de Metropoolregio.

3. Je hebt geen account bij Zoom nodig. Dit is het meeting ID mocht je die nog nodig hebben: 845 7164 7731. Het wachtwoord is 'Aardwarmte'.

Ken je collega's die ook meer willen weten over aardwarmte/SCAN? Stuur deze uitnodiging gerust door. Graag zien we je dan.

Kun je niet bij de sessie aanwezig zijn? We zullen de sessie opnemen en via onze website beschikbaar stellen.

Aanmelden via eventbrite is puur voor uw registratie. Er zijn geen tickets nodig voor dit evenement. U hoeft na uw registratie verder geen ticket of registratieformulier mee te nemen.

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen