Webinar Versnelling aardwarmte – inleiding in de aardwarmte

Venster Acties

Webinar Versnelling aardwarmte – inleiding in de aardwarmte

Webinar Versnelling aardwarmte – inleiding in de aardwarmte

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Online

Over dit evenement

Afbeelding van Webinar Versnelling aardwarmte – inleiding in de aardwarmte
Afbeelding van Webinar Versnelling aardwarmte – inleiding in de aardwarmte

Programma Versnelling Aardwarmte MRA van de provincies Noord-Holland en Flevoland organiseert samen met het Servicepunt Duurzame Energie op dinsdag 6 juli van 09:30 – 11.00 uur een webinar over aardwarmte als duurzame warmtebron.

Het doel van het Programma Versnelling Aardwarmte MRA is om het gebruik van aardwarmte als duurzame warmtebron voor woningen en glastuinbouw in de Metropoolregio Amsterdam te versnellen en richt zich op beleidsontwikkeling en kennisuitwisseling.

In dit webinar gaan we in op de basisprincipes achter diepe aardwarmte en de (bijbehorende) marktordening en uitdagingen, toegespitst op de Metropoolregio Amsterdam (MRA).

Wat kun je verwachten?

Een inleiding voor iedereen die de werking, wetgeving en ontwikkelingen rondom aardwarmte wil leren kennen. Wat is er nodig voor een aardwarmteproject? Hoe zit wetgeving omtrent aardwarmte in elkaar? Hoe duurzaam is aardwarmte? En welke stappen worden er in de MRA ondernomen rondom aardwarmte en waarom?

Frank Schoof, Projectleider Programma Versnelling Aardwarmte MRA zal in een interactieve sessie een overzicht geven en vragen beantwoorden. De focus ligt op de MRA en de diverse initiatieven die daar ontstaan zijn.

Programma

Afhankelijk van het aantal deelnemers doen we een introductieronde en inventariseren we de vragen. Daarna zal Frank Schoof de diverse facetten van aardwarmte belichten en onder andere ingaan op: de projectopzet, de rol van gemeenten, de samenhang met de Regionale Structuur Warmte, de Warmtewet en de gevolgen van de onbekendheid van de diepe ondergrond in de MRA op de projectontwikkeling.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld als eerste of tweede kennismaking met aardwarmte. Als u reeds eerder aan webinars van Servicepunt voor Duurzame Energie of PVA MRA over aardwarmte heeft deelgenomen, is de webinar minder geschikt. Maar wellicht heeft u collega's of kent u andere 'stakeholders' die aardwarmte beter willen begrijpen. Stuurt u dan deze uitnodiging aan hén door? Bedankt voor de moeite!

We zien je graag de 6e.

Met vriendelijke groet,

Frank Schoof

Projectleider Programma Versnelling Aardwarmte MRA