Webinar Versnelling aardwarmte – seismisch onderzoek (SCAN) naar aardwarmte

Venster Acties

Webinar Versnelling aardwarmte – seismisch onderzoek (SCAN) naar aardwarmte

Webinar Versnelling aardwarmte – seismisch onderzoek (SCAN) naar aardwarmte MRA

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Online

Over dit evenement

Afbeelding van Webinar Versnelling aardwarmte – seismisch onderzoek (SCAN) naar aardwarmte

Programma Versnelling Aardwarmte MRA van de provincies Noord-Holland en Flevoland organiseert op donderdag 20 mei 14.00 – 15.30 uur een webinar over aardwarmte als duurzame warmtebron.

Het doel van het Programma Versnelling Aardwarmte MRA is om het gebruik van aardwarmte als duurzame warmtebron voor woningen en glastuinbouw in de Metropoolregio Amsterdam te versnellen en richt zich op beleidsontwikkeling en kennisuitwisseling.

In dit webinar gaan we in op het seismisch onderzoek dat Energie Beheer Nederland uitvoert in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) naar aardwarmte in de diepe ondergrond.

Wat kun je verwachten?

De provincies Noord-Holland en Flevoland hebben Energie Beheer Nederland (EBN) opdracht gegeven om aanvullend seismisch onderzoek te doen naar aardwarmte in de diepe ondergrond van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Met die kennis kunnen we de mogelijkheden van aardwarmte beter inschatten en de kans op succesvolle projecten vergroten.

In het webinar blikken Timme van Melle (programmamanager SCAN) en Rutger Peenstra (projectleider SCAN) terug op het onderzoek dat EBN al uitgevoerd heeft in het najaar van 2020 en kijken we vooruit op de extra lijnen die EBN in 2021 onderzoekt in opdracht van provincie Noord-Holland en Flevoland. Ook wordt uitgelegd wat het SCAN-programma is en hoe seismisch onderzoek naar aardwarmte werkt. Daarnaast laat Marten ter Borgh (geoloog) de eerste resultaten van het seismisch onderzoek uit 2020 zien.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor ambtenaren en andere geïnteresseerden in de Metropoolregio Amsterdam die te maken krijgen met seismisch onderzoek in hun gemeente. Meer informatie over SCAN is te vinden op deze website. Meer informatie over programma Versnelling Aardwarmte MRA is te vinden op de website van het MRA Warmte Koude programma, waar ook opnames van eerdere webinars te vinden zijn.

Programma

14:00 Welkomstwoord door Frank Schoof (Programma Versnelling Aardwarmte)

14:05 Toelichting op het SCAN programma door Timme van Melle

14:30 Het seismisch onderzoek verder toegelicht door Rutger Peenstra

14:50 Eerste seismische beelden uit de omgeving van Amsterdam door Marten ter Borgh

15:15 Vragen

15:25 Afronding

Ken je collega's die ook meer willen weten over aardwarmte? Stuur deze uitnodiging gerust door. We zien je graag de 20e.

Met vriendelijke groet,

Frank Schoof

Projectleider Programma Versnelling Aardwarmte MRA