Webinar Warmtenet & Warmtewet

Webinar Warmtenet & Warmtewet

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

kennissessie over de onderwerpen Warmtenet en warmtewet

Over dit evenement

Afbeelding van Webinar Warmtenet & Warmtewet

Ben jij bezig met onderzoek naar of de voorbereidingen voor de aanleg van een warmtenet in jouw gemeente? Op 27 oktober (15:00 - 17:00) organiseren we samen met het MRA Warmte Koude Programma de kennissessie Warmtenet en Warmtewet.

De Wet Collectieve Warmtevoorziening, ook wel Warmtewet 2 genoemd, gaat naar verwachting per 1 januari 2022 in werking. Deze wet moet helpen bij de groei en verduurzaming van warmtenetten, het afdwingen van de beslissing om individuele gebouwen van het aardgas af te halen en een einde te maken aan traditionele monopolieposities.

Tijdens deze kennissessie komen verschillende experts aan het woord. Marjolein Dieperink van AKD advocaten zal ingaan op de veranderingen en implicaties van Warmtewet 2. Vervolgens zal Petrus Postma van het MRA Warmte Koude programma ervaringen delen uit de MRA-regio en bespreken we met Rogier van der Laan de ervaringen en aanpak vanuit de gemeente Amstelveen bij een lopende marktconsultatie.

WAT KUN JE VERWACHTEN?  

AKD

AKD is een advocatenkantoor dat actief is in de Benelux en is o.a. gespecialiseerd in wet- en regelgeving van de energietransitie. Marjolein Dieperink gaat in op de nieuwe Warmtewet en behandelt thema’s als de veranderende rol van gemeenten, de rol van provincies en de samenhang tussen transitievisies warmte en warmtekavels.

Warmte Koude programma

Petrus Postma van het Warmte Koude programma deelt ervaringen van wat er speelt in de MRA-regio op het gebied van warmte en gaat in gesprek met Rogier van der Laan van de gemeente Amstelveen, waarmee duidelijk wordt welke uitdagingen en successen zich voordoen bij het zoeken naar de rol van de gemeente in de warmtetransitie en wat gemeenten nu al kunnen doen om stappen te zetten bij de ontwikkeling van een collectieve warmtevoorziening.

PROGRAMMA

Wordt nog bekend gemaakt.

SPREKERS

Marjolein Dieperink - AKD

Petrus Postma - Warmte Koude programma

Rogier van der Laan - Gemeente Amstelveen

Ken je collega's die ook meer willen weten over de onderwerpen Warmtenet & Warmtewet? Stuur deze uitnodiging gerust door. Graag zien we je dan.

Kun je niet bij de sessie aanwezig zijn? We zullen de sessie opnemen en via onze website beschikbaar stellen.

Aanmelden via eventbrite is puur voor uw registratie. Er zijn geen tickets nodig voor dit evenement. U hoeft na uw registratie verder geen ticket of registratieformulier mee te nemen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen