€ 193,60 – € 242

Werken met Karakteropstellingen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Tweedaagse training voor artistieke professionals

Er zijn vast momenten in je werk die gebaat zouden zijn bij een opstelling. Bijvoorbeeld tijdens een repetitie, spelimprovisatie of bij het schrijven aan je script. Soms komt er ineens een vraag boven, die je gelijk wilt onderzoeken. Je wilt de drijfveren van je personage of van een schrijver beter leren kennen, of - in de flow van het moment - wil je het onderliggende krachtenveld van het verhaal kunnen openleggen en bevragen.

Tijdens deze tweedaagse training leer je hoe je gemeenschappelijke en betekenisvolle ervaringen uit een opstelling kunt vertalen naar een (biografisch) verhaal, script of personage.

DE TRAINING

​Naar aanleiding van vragen, verhalen en kwesties uit ieders eigen werkpraktijk, maken we verschillende opstellingen. ​​Dit geeft inzicht in hoe je Karakteropstellingen kunt gebruiken in je werk.

Naast opstellingen doen we ook verschillende systemische oefeningen om het 'wetende krachtenveld' bloot te leggen en nader te onderzoeken. Je leert om een opstelling te 'lezen' en het systemisch materiaal te vertalen naar verhalen, scripts en personages.

Tijdens de tweede dag besteden we ook aandacht aan 'Kleine Opstellingen'. Dit zijn opstellingen voor eenvoudige vragen met enkele representanten. Met deze werkvorm kun je bijvoorbeeld een scène, tekst, fysiek, stem, beweging of een dialoog, 'snel' systemisch onderzoeken. Tenslotte leer je ook werken met plaatsankers (sjablonen van A4-papier, Post-it's of voorwerpen)

VOOR WIE

Artistieke professionals, zoals theatermakers, acteurs, regisseurs, choreografen, dramaturgen, theaterdocenten, (script) schrijvers, scenografen, filmmakers etc. Deelnemers aan deze training hebben eerder een workshop of training Theateropstellingen of Karakteropstellingen gevolgd - en/of zijn bekend met systemisch werk.

DUUR

Beide traningsdagen duren van 9.30 - 17.30 uur.


Voorwaarden van deelname

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen