Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Werken met Theateropstellingen

Hans Jeths

Vrijdag 13 april 2018 om 09:30 - Zaterdag 14 april 2018 om 17:30 (CEST)

Werken met Theateropstellingen

Aanmeldgegevens

Registratietype Verkoop eindigt op Prijs Servicekosten Aantal
Prijs
Inclusief koffie, thee en versnaperingen en 21% BTW en exclusief lunch.
14 apr. 2018 € 260,00 € 0,00

Deel Werken met Theateropstellingen

Evenementgegevens

Er zijn vast momenten in je werk die gebaat zouden zijn bij een opstelling. Er komt bijvoorbeeld een vraag op, die je gelijk wilt onderzoeken.  Of je wilt - in de flow van het moment - bijvoorbeeld tijdens een repetitie of improvisatie, het onderliggende krachtenveld kunnen openleggen en bevragen. 

Tijdens de training Werken met Theateropstellingen onderzoeken we hoe je  gemeenschappelijke en betekenisvolle ervaringen uit een opstelling kunt vertalen naar een verhaal, script of personage. Hierbij gebruiken we de vloer als systemisch speel- en onderzoeksveld. 

Naar aanleiding van eigen verhalen en persoonlijke vragen, thema's en en kwesties maken we verschillende opstellingen. ​​Dit biedt inzicht in hoe je verschillende elementen van Theateropstellingen kunt inzetten in je werk.

Naast opstellingen zullen we ook een aantal systemische oefeningen en improvisaties doen om het 'wetende veld' te onderzoeken en bloot te leggen. Je leert om een opstelling te 'lezen' en dramatische spanning en theatrale conflicten te vertalen naar verhalen, scripts en personages.

Verder besteden we in de training ook aandacht aan 'Mini-opstellingen'. Dit zijn kleine opstellingen voor eenvoudige vragen met een of twee representanten. Met deze werkvorm kun je bijvoorbeeld een scène, tekst, fysiek, stem, beweging of een dialoog, 'snel' systemisch onderzoeken. 

Tenslotte leer je werken met 'Een-op-een opstellingen'. Hiervoor gebruiken we plaatsankers in de ruimte of op een tafel. Zonder de fysieke aanwezigheid van een groep, kun je nu toch de verhelderende werking van een opstelling ervaren. 

 

VOOR WIE
Theatermakers, acteurs, regisseurs, choreografen, theaterdocenten, scenografen, filmmakers etc.

​Deelnemers hebben eerder een workshop of training Theateropstellingen gevolgd, of hebben ervaring met systemisch opstellingen.


DUUR
Beide traningsdagen duren van 9.30 - 17.30 uur.


Gerelateerd: Eendaagse workshop:​ Veld-Impro

Lees de nieuwste blog van Hans Jeths: 4 manieren waarop Theateropstellingen jouw voorstellinge sterker kunnen maken

Voorwaarden van deelname

Heb je vragen over Werken met Theateropstellingen? Neem contact op met Hans Jeths

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


Amsterdam

Amsterdam
Nederland

Vrijdag 13 april 2018 om 09:30 - Zaterdag 14 april 2018 om 17:30 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Hans Jeths

Hans Jeths is theatermaker/performer en creativity consultant. Hij is opgeleid als theaterdocent, lichaamsgericht therapeut, systemisch opsteller en trainer.  

Vanuit zijn ervaring met systemisch werk (Hellinger/Weber) en na een aantal persoonlijke spel- en maakprocessen ontstond bij hem in 2015 het idee voor Theateropstellingen. Als eerste in Nederland combineert hij de kracht van systemische opstellingen met de magie en dynamiek van theater. 

Hij begeleidt en traint creatieve professionals in workshops, trainingen en in een-op-een-sessies en werkt in het kunstonderwijs. Hij ontwikkelt creatieve concepten en werkt zelf - en met makers - aan producties vanuit Theateropstellingen.  

  Contact opnemen met de organisator

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.