Uitverkocht

Werken met Theateropstellingen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Er zijn vast momenten in je werk die gebaat zouden zijn bij een opstelling. Bijvoorbeeld tijdens een repetitie of improvisatie. Soms komt er ineens een vraag op, die je gelijk wilt onderzoeken. Of in de flow van het moment wil je het onderliggende krachtenveld van het verhaal kunnen openleggen en bevragen.

Tijdens deze tweedaagse training leer je hoe je gemeenschappelijke en betekenisvolle ervaringen uit een opstelling kunt vertalen naar een (biografisch) verhaal, script of personage.

​Naar aanleiding van vragen uit ieders eigen werkpraktijk, verhalen en kwesties maken we verschillende opstellingen. ​​Dit geeft inzicht in hoe je Theateropstellingen kunt inzetten in je werk.

Naast opstellingen doen we ook verschillende systemische oefeningen en improvisaties om het 'wetende veld' te onderzoeken en bloot te leggen. Je leert om een opstelling te 'lezen' en dramatische spanning en theatrale conflicten te vertalen naar verhalen, scripts en personages.

Tijdens de tweede dag besteden we ook aandacht aan 'Kleine-Opstellingen'. Dit zijn opstellingen voor eenvoudige vragen met paar representanten. Met deze werkvorm kun je bijvoorbeeld een scène, tekst, fysiek, stem, beweging of een dialoog, 'snel' systemisch onderzoeken. Je leert ook werken met plaatankers (sjablonen van A4-papier, Post-it, of voorwerpen). De verschillende representanten en elementen uit het systeem worden voorgesteld door sjablonen. Begeleider en deelnemer en/of eventuele aanwezige representanten nemen hier, nadat ze zijn opgesteld plaats op deze verschillende plaatsankers, waardoor deze als personen, personages of elementen tot leven komen. Zo wordt voelbaar en zichtbaar wat er speelt. Het verdere verloop is verder gelijk aan een opstelling met een groep mensen.

VOOR WIE

Theaterprofessionals, zoals theatermakers, acteurs, regisseurs, choreografen, dramaturgen, theaterdocenten, (scénario)schrijvers, scenografen, filmmakers etc.

​Je hebt eerder een workshop of training Theateropstellingen gevolgd, en/of bent bekend met systemisch werk.

DUUR
Beide traningsdagen duren van 9.30 - 17.30 uur.


Lees de laatste blogs van Hans Jeths:

- 4 manieren waarop Theateropstellingen jouw voorstellingen sterker kunnen maken


Voorwaarden van deelname

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen