€ 449 – € 495

Winter School: Filosofie voor het leven

Venster Acties en details

€ 449 – € 495

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement
De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaags programma.

Over dit evenement

De beste filosofieprogramma’s van The School of Life in een vierdaagse programma. Maak kennis met de grootste denkers, hun ideeën en denkmethodes.

Winter school: Filosofie voor het leven

Winter school: Filosofie voor het leven geeft je een grondige introductie in de filosofie en laat je ervaren wat je ermee kan. Onder begeleiding van onze docenten maak je kennis met de grootste denkers uit de geschiedenis, leer je over hun ideeën, ga je op een andere manier naar de wereld om je heen kijken en oefen je met het toepassen van de belangrijkste filosofische theorieën op je eigen dagelijkse leven. Je komt erachter hoe bruikbaar de ideeën en principes uit de filosofie zijn voor jouw persoonlijke vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen met mijn leven?

Niet voor niets is het oudste commando uit de filosofie: 'Ken uzelve!' Je onderzoekt je eigen overtuigingen en oordelen, vernieuwt je manier van denken en je kijk op de wereld en je ontdekt wat de opties zijn voor de toekomst. Na de vierdaagse mag je grootheden als Socrates, Plato, Aristoteles, Augustinus, Kant, Rousseau, Nietzsche, Heidegger, Arendt, Rand en Foucault tot je nieuwe vrienden rekenen.

Deze filosofieweek behoort tot de hoogst gewaardeerde programma’s van ons kalenderjaar. Je hebt geen vooropleiding nodig, alleen een gezonde basisinteresse. We vragen wel een vrij hoog niveau van inzet en concentratie. De kracht van de week ligt in de variatie van het aanbod en de verschillende perspectieven om naar de wereld en je eigen leven te kijken. Dit is het vierde jaar dat we dit programma aanbieden en het is jaarlijks uitverkocht. Deelnemers geven ons terug dat naast de verdiepende kennis en de inzichten, ook de verbinding tussen de studenten een bepalende factor van het succes is.

De docenten: Reine Rek

Reine Rek heeft een grote fascinatie voor mensen en de grote vragen van het leven, waaronder vragen over vergankelijkheid, liefde, de dood, identiteit en lichamelijkheid. Voor Reine is het de kunst om haar theoretische kennis om te zetten in praktisch advies. Het liefst gaat ze met een groep mensen in gesprek om samen naar antwoorden op levensvragen te zoeken.


		Afbeelding van Winter School: Filosofie voor het leven

De docenten: Jacob Koolstra

Jacob Koolstra is filosoof, podcaster en docent. Na zijn studies geschiedenis en filosofie aan de UvA begon hij als één van de eerste van Nederland met het ontwikkelen van het vak Praktische Filosofie in het VMBO-onderwijs. Naast dat hij les geeft bij The School of Life, doceert hij Filosofische Mediawijsheid en Radio & Podcasting aan het ROC van Amsterdam.


		Afbeelding van Winter School: Filosofie voor het leven

De docenten: Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is politiek filosoof. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Daarnaast heeft hij jarenlang lesgegeven aan de School voor Journalistiek.


		Afbeelding van Winter School: Filosofie voor het leven

Praktische informatie

Niveau

Voor deze Winter School is geen speciale basiskennis vereist. De Meerdaagse is gemaakt voor nieuwsgierige mensen die meer willen weten over de basis van de filosofie en de toepassingsgebieden. De lesstof is niet altijd makkelijk, maar de docenten van onze school zijn geselecteerd op hun vermogen om goed en toegankelijk uit te kunnen leggen. Gaandeweg de leerdagen zal de complexiteit van de stof langzaam toenemen.

Tijden: Elke dag van 10:00 - 17:00

Locatie: Frederiksplein 54, Amsterdam

Early-bird-prijs: € 449,- (Tot 1 februari)

Reguliere pijs: € 495,-

De prijs is inclusief lunches, een afsluitende borrel en een mooi boekje om in te schrijven mee.

Als dit programma door eventuele coronamaatregelen geannuleerd moet worden, krijg je een refund.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator The School of Life Amsterdam

Organisator van Winter School: Filosofie voor het leven

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen