Winter School: Ontwikkel je intuïtie

Venster Acties

Winter School: Ontwikkel je intuïtie

Kom er in deze Winter School achter wanneer je wel en wanneer je juist niet op je intuïtie kunt vertrouwen.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

The School Of Life Amsterdam 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Over dit evenement

  • 2 dagen 6 uren
  • eTicket voor mobiel

Museum De Lakenhal heeft een zevental kunstenaars uitgenodigd om nieuw werk te maken voor hun tentoonstelling Imagine Intuition. Wij mogen gebruik maken van deze inspirerende setting voor een speciale editie van onze Winter School: Ontwikkel je intuïtie! In dit meerdaagse programma komen filosofie, psychologie, kunst en zelfreflectie bij elkaar om jou de kracht van je intuïtie te laten ervaren.

Er is veel vaagheid rond het begrip intuïtie, maar één ding is zeker: er valt veel over te leren! Volgens ons doe je dit het beste door zowel helder over het onderwerp te leren denken en kennis te maken met wat er in de filosofie en psychologie over is gezegd, als door te reflecteren, oefenen en voelen. Zo ontdek je wanneer je jezelf wel en niet kunt vertrouwen. Je ervaart dat je meer kan dan dat je ooit had gedacht – en soms ook juist minder. En je leert met meer aandacht waar te nemen en je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen.

In deze Winter School ga je op zoek naar de ingrediënten van een sterke intuïtie. De docenten geven je ideeën en veel concrete oefeningen mee waarmee je de kwaliteit van je aandacht, je ingevingen en daarmee je creativiteit kunt vergroten. Daarnaast laat je je inspireren door de werken die een zevental actuele kunstenaars over intuïtie hebben gemaakt in opdracht van Museum De Lakenhal. Maak je op voor een unieke ervaring die je zowel cognitief, emotioneel, lichamelijk als natuurlijk intuïtief weet te raken!

De docent: Barbara van der Steen

Barbara van der Steen is sociaal psycholoog, schrijver en coach. Aan de hand van filosofie, literatuur en kunst helpt zij mensen te groeien en zich persoonlijk te ontwikkelen. Ze begeleidt organisaties, teams, professionals en ondernemers bij processen die vastlopen en die mensen brengen tot de vraag ‘hoe verder?’ Samen met mede-docent Aart Goedhart schreef ze het boek Proceskunde: Een pleidooi voor werken met aandacht. Recent verschenen hun nieuwe boek: Eindelijk rust in je hoofd; 40 dagen oefenen in aandacht.

Praktische informatie

  • Data en tijden: 27, 28, 29 dec van 10:00 – 16:30
  • Online terugkomdag: 14:00- 16:30
  • Locatie: Museum De Lakenhal, Leiden
  • Prijs: € 795,-

Over onze Summer Schools

In onze meerdaagse programma's is ontspannen inspanning het uitgangspunt en wisselen intensief leren en gezelligheid elkaar af. Enkele dagen volg je achter elkaar met een vaste groep van maximaal 30 personen in de ochtend en middag de beste classes van The School of Life. Het programma is inclusief lunches en borrel.

Twijfel je erover of deze Meerdaagse iets voor jou is? Stuur een mailtje naar amsterdam@theschooloflife.com of bel naar 020 2200 080 voor meer informatie en overleg.