Gratis

Xenios - Trimhockey "Basics & Fitness" gehele zomer 2020 (11x)

Evenementdetails

Deel dit evenement
Locatie

Locatie

Sportpark Sloten

1045 Sloterweg

1066 CD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Xenios Basics & Fitness: 11 keer sporten op zondag voor 35 euro; doe mee!

Over dit evenement

Xenios Hockeybasics and Fitnesstraining (voor beginners en andere liefhebbers).

Wil je lekker buiten sporten en óók eens kennis maken met het hockeyspel dan is dit echt iets voor jou! Gedurende de gehele zomer gaat Xenios toptrainer Mathilde op zondag van 11.30 uur tot 12.30 uur trainingen geven. En dat voor een vriendenprijsje: 11x sporten voor 35,00 euro.

Even lekker op de zondagmorgen naar buiten en op een leuke manier werken aan je conditie. Joggen rond het veld, rekken en strekken en weer fit worden.

Maar … we willen je ook de basics van het hockey bijbrengen: hoe hou je een stick vast, hoe sla je een bal, hoe stop je die en hoe kan je dribbelen, pushen en scoopen. Kortom, voor deze training is geen hockeyervaring vereist. Lekker laagdrempelig. Trek je sportkleren aan en kom naar Xenios.

Je kunt deelnemen onder de volgende Corona/ RIVM voorwaarden:

 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 graden C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer trainen.
 • Houd overal te allen tijde 1,5 meter afstand
 • Denk aan het maximum aantal personen op een veld. Vanaf 12+ is dit 20 personen, inclusief trainer(s) op één veld
 • Ballen en trainingsmaterialen worden alleen aangeraakt door de trainers
 • Er mag niet worden omgekleed om het veld. Zorg dat je al je sportkleding aan hebt.
 • Het clubhuis is gesloten, ook de toiletten. Ga dus voorafgaand aan de training thuis naar de wc
 • Je mag niet eerder dan 5 minuten voor de training op het sportpark aanwezig zijn en na je training dien je Sportpark Sloten te verlaten en niet te blijven ‘hangen’
 • Op iedere veld is een in- én uitgang. Houd je aan de looplijnen zoals op de plattegrond ingetekend
 • Doordat de parkeerplaatsen gesloten zijn is de parkeergelegenheid op het complex beperkt.
 • Voor deze speciale tak van sport is het niet nodig/ vereist om hockeyschoenen, scheenbeschermers en bitje te dragen. Maar als je het toch hebt liggen is dat prima. Joggingspullen en sportschoenen zijn wel nodig.
 • We hebben (schoongemaakte) sticks liggen die je kunt gebruken als je geen eigen stick hebt.

Arnold namens Xenios Trimhockey

Notabene: kijk hier voor een plattegrond

 

FAQs

35 euro? Het was toch gratis?

Hoewel je niet hoefde te betalen voor de introductiesessies begin juni was het natuurlijk niet gratis. Trainer / veld/ faciliteiten kosten geld. Terwijl de clubinkomsten onder druk staan als gevolg Corona (sponsoring/ advertentie-inkomsten dalen, geen inkomsten van de bar en ga zo maar door). Desalniettemin wil de club tegen kostprijs geïnteresseerden faciliteren. En laten we eerlijk zijn; 35 euro voor 11 x sporten = dat is iets meer dan 3 euro per keer. En .... je helpt de club ook nog een beetje.

Hoe te betalen? En wat als ik maar 10x keer kom?

We houden het simpel, als je wil meedoen schijf jezelf hier in MET JE TELEFOONNUMMER en sturen wij je een Tikkie van 35,00 euro. Hoeveel keer je komt mag je zelf weten maar het bedrag blijft 35,00 euro :-)

Hoe doe je mee?

Stuur een mail naar trimhockey@xenios.nl om je aan te melden. Vermeld je naam en 06-nummer. Voor de afrekening sturen we je een Tikkie. That's it.

En daarnaast 11x inschrijven via deze site?

Ja :-) Onderdeel van het RIVM protocol is per keer aanmelden. Dus alsjeblieft voor iedere keer even los registreren.

10 deelnemers?

We gaan vol vertrouwen aan de slag voor een fitte zomer; maar het moet wel ergens over gaan. Daarom hebben besloten om een minimum van 10 deelnemers te hanteren. Ook leuk voor de trainer :-)

Clubhuis? Sociaal? Drankje drinken?

Op dit moment is dat nog niet toegestaan, helaas. Spelregels/ protocol Corona enzo. Maar de club doet haar best tot nieuwe afspraken te komen. Misschien mogen we vanaf 1 juli buiten een drankje nuttigen MITS we afstand houden.

Wat is dit nu weer? Waarom weer een ander soort hockey?

Hoewel je al jaren kunt (Trim)hockeyen bij Xenios, tot zelfs op hoog (wedstrijd)niveau, bleek er interesse te zijn naar een laagdrempeliger vorm. Oftewel iets minder fysiek en technisch. Al langer waren er plannen daarmee te starten maar juist door het Corona virus, waardoor indoor- en contactsporten vooralsnog niet toegestaan zijn vanwege het besmettingsrisico, lijkt er een grote behoefte te zijn aan deze vorm van ontspanning én inspanning in de buitenlucht.

Hoe zit dat dan met wachtlijsten enzo?

Toevallig of niet is afgelopen zondag het 5e waterveld geopend. Oftewel Xenios heeft sinds kort de beschikking over 5 splinternieuwe mooie (en dure!) watervelden. Dat is behoorlijk uniek want zelfs de meeste topclubs hebben dat niet. En al helemaal niet in de regio Amsterdam.

Waar kan ik parkeren?

Kijk svp op plattegrond voor details rond plattegrond en Corona maatregelen.

Waar moet ik me melden?

Je kunt je melden bij de trainer op het veld (Mathilde). 

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Stuur svp een mail naar trimhockey@xenios.nl

Moet ik mijn inschrijving geprint meenemen?

Niet persé, een fotootje van de inschrijving mag ook. Maar om misverstanden / discussies te voorkomen is het wel handig iets van bewijs mee te nemen.

Kan ik mijn kaartje aan iemand anders overdragen?

Neen! In verband met RIVM/ Corona protocol moeten we weten waar we aan toe zijn. Dus als je niet kunt komen graag even (via dit systeem) je inschrijving annuleren. Liefst zo snel mogelijk.

Is het een probleem als de naam op de inschrijving niet gelijk is aan die van mij?

Ja want zoals eerder aangegeven moeten we van te voren plannen/ rekening houden met wie er komen. Dus je kunt geweigerd worden.

Is hockeyervaring noodzakelijk?

Neen, integendeel zelfs. Hoewel mensen met ervaring ook welkom zijn is het onze bedoeling om deze training zo laagdrempelig mogelijk te maken. (Zeer) ervaren hockeyers raden we aan om mee te doen met de reguliere maandagavond trainingen (vereist ook vooraf inschrijven).

Heb ik speciale spullen/ kleding/ attributen nodig?

Heb je hockeykleding/ stick/ bitje/ scheenbeschermers/ schoenen al dan niet toevallig liggen dan is dat mooi. Maar het is niet nodig. We richten ons op het nuttige en aangename met een focus op beweging. En vooral geen lichamelijk contact/ hard slaan/ hoog slaan etc. Bitje en scheenbescherming zijn daarom niet nodig. We hebben voldoende (leen) sticks liggen, kortom een joggingbroek, shirt en een paar sneakers zijn voldoende. Leren zolen/ hoge hakken zijn overigens nadrukkelijk niet toegestaan.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sportpark Sloten

1045 Sloterweg

1066 CD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen