€ 2,25

Zalving & Zalfolie Seminar: Het werk van de Heilige Geest

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Filadelfia Gemeente Dordrecht

Rijksstraatweg 92

3316 EH Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Smith Wigglesworth, een opwekkingsprediker uit de vorige eeuw, stelde ooit eens de volgende treffende en confronterende vragen: “Stop! Denk! Wat is de houding van jouw leven? Ben je dorstig? Ben je verlangend? Ben je bereid de prijs te betalen? Ben je bereid om te verliezen om daardoor te hebben? Wil je jezelf toestaan om te sterven, zodat Hij door jou heen kan leven? Wil je dat Hij een rechtmatige toegang tot je hart en geweten heeft en tot alles wat je bent? Ben je klaar om Gods overvloed van zegen in je ziel uitgestort te krijgen?”

En als Die (de Heilige Geest) gekomen is, zal Hij de wereld overtuigen van zonde, van gerechtigheid en van oordeel.
Johannes 16:8

Wat heeft dit alles met zalving en zalfolie te maken? De zalving en de zalfolie zijn het beeld van de Heilige Geest en de glorie van God, op en in ons leven. De Heer Jezus Christus, de Zoon van de Levende God, is naar deze wereld gekomen om ons te bevrijden van het eeuwig oordeel en om de straf voor onze zondes, ziektes en gebondenheden op Zich te nemen. De Heilige Geest is gekomen om van Hem te getuigen, door ons heen. Hij is gekomen om ons leven te vormen naar het beeld en karakter van Jezus Christus. De naam Christus (of Messias) betekend “De Gezalfde”. Zijn leven en karakter lieten een houding zien van nederigheid, dienstbaarheid, overgave, doorzettingsvermogen en uithoudingsvermogen. De Heilige Geest was de kracht van God die door Jezus heen werkte en de manifestatie van wonderen en tekenen heeft vrijgezet. Datzelfde wil Hij ook in en door jouw leven heen doen.

Immers, zij die naar het vlees zijn, bedenken de dingen van het vlees, maar zij die naar de Geest zijn, de dingen van de Geest. Want het denken van het vlees is de dood, maar het denken van de Geest is leven en vrede. Immers, het denken van het vlees is vijandschap tegen God. Het onderwerpt zich namelijk niet aan de wet van God, want het kan dat ook niet. En zij die in het vlees zijn, kunnen God niet behagen. Maar u bent niet in het vlees, maar in de Geest, wanneer althans de Geest van God in u woont.
Romeinen 8:5-9

Door het hele Oude Testament en door het hele Nieuwe Testament gebruikte het gehele volk Israël dagelijks Zalfolie voor hun eigen persoonlijke gebruik. Vanaf het begin van de eerste gemeentes, tot maar liefst negen eeuwen later, gebruikten ook alle Christenen dagelijks Zalfolie voor hun eigen persoonlijke gebruik. Vrijwel parallel aan het verdwijnen van dit kostbare gebruik, begon de kerk haar kracht te verliezen en namen de wonderen en tekenen in hoog tempo af. Zou er een connectie kunnen zijn? Wij geloven van wel.

Leer meer over het mysterie van de Zalving en de Zalfolie en ontrafel de geheimenissen die de Bijbel openbaart over dit eeuwenoude gebruik. Ga op zoek naar de verborgen schatten over de diepe en vergaande betekenis van de Zalving en ontdek een God die Zijn zegeningen, genade en gunstbewijzen maar wat graag wil delen met Zijn kinderen. Door meer te leren over de Zalving en de Zalfolie leren we meer over Wie de Heilige Geest is, hoe Hij te werk gaat en waarom Hij de dingen doet die Hij doet. De oorsprong van de Zalving en de Zalfolie is dan ook niet van deze wereld, maar komt voort uit de Gezalfde Zelf.

Tijdens dit seminar zullen we zoveel mogelijk vragen over de zalving, de zalfolie en het werk van de Heilige Geest beantwoorden. Het programma ziet er als volgt uit:

09:30 uur Zaal open
10:00 uur Aanbidding
11:00 uur De zalving en de Heilige Geest door de geschiedenis heen
12:30 uur Lunch
13:30 uur De verschillende soorten natuurlijke Zalving
14:15 uur Wie mag Zalfolie gebruiken?
15:00 uur Pauze
15:15 uur Wie, wat en wanneer te Zalven
16:00 uur De betekenis van Zalfolie geuren
16:30 uur Vragenronde
17:30 uur Einde

Een aantal van de getuigenissen die we mochten horen:

“Sinds ik mezelf dagelijks zalf kunnen de mensen die mij het leven eerst onmogelijk maakten niet meer bij mij in de buurt komen.”

“Ik ervaar de aanwezigheid van God veel krachtiger om mij heen sinds ik mijzelf ben gaan zalven…”

“De zalving verbreekt werkelijk ieder juk! Alle depressie is opslag verdwenen!”

“Zodra ik haar hoofd zalfde met zalfolie kwam er direct een manifestatie, nog voordat er gebeden was. Die vrouw is later die avond bevrijd, door de kracht van Jezus!”

“Nadat ik alle deurposten in mijn huis heb gezalfd ervaar ik weer zo’n enorme rust en vrede in huis… Dank U, Jezus!”

De Gezalfde Bruid

Geen tijd om te komen, maar wil je toch meer weten? Bestel dan het boek “De Gezalfde Bruid”, met alle informatie over zalven en zalfolie. Klik hier om te bestellen via Bol.com.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Filadelfia Gemeente Dordrecht

Rijksstraatweg 92

3316 EH Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen