Ribera del Duero X Seasons Magazine

Ribera del Duero X Seasons Magazine

Actions and Detail Panel

Sales Ended

Date and time

Location

Skybar Cielo @ INNSiDE by Meliá

40 Eduard van Beinumstraat

1077 XZ Amsterdam

Netherlands

View map

Exclusief voor de lezers van Seasons: Ribera del Duero op de proeftafel!

About this event

Op zondag 26 september 2021 organiseert het wijngebied Ribera del Duero een exclusieve wijnproeverij onder begeleiding van culinair journalist én Seasons-wijnschrijver Jacques Hermus. Daar kun jij als Seasons lezer bij zijn!

Ga er gezellig een middag op uit en ontdek de ongeëvenaarde kwaliteit van dit bijzondere wijngebied.

Proef samen met andere lezers een mooie selectie wijnen van Ribera del Duero blind en bepaal welke wijnen een plek verdienen in de top 10. De beste Ribera del Duero wijnen, samengesteld door jullie als lezer, worden gepubliceerd in de December-editie van Seasons Magazine. Perfect op tijd voor de feestdagen.

Ben jij de wijnliefhebber die we zoeken om samen met Jacques Hermus de wijnen te proeven en te selecteren? Meld je dan snel aan!

Over Ribera del Duero

Ribera del Duero, wat letterlijk oever aan de Duero (rivier in Noord-Spanje) betekent, is één van de meest gerenommeerde Spaanse wijngebieden gelegen op 120 kilometer boven Madrid. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dichtbij de Atlantische Oceaan. Met extreme temperatuurverschillen door het jaar heen, ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De locals omschrijven het klimaat dan ook als “9 maanden winter en drie maanden hel”. Een wijn die zo bijzonder is als de wijnen uit Ribera del Duero ontstaat niet bij toeval. Het is het resultaat van een unieke bodem met een uniek klimaat en van de toewijding, traditie en geduldige inspanningen van wijnbouwers en wijnmakers. Zonder haast of shortcuts. Alleen op deze manier is het mogelijk om een uitzonderlijk resultaat te bereiken: een wijn met een ziel die resoneert. Een wijn gemaakt om je te raken. “Made to Move you”