Skip Main Navigation
Page Content

Save This Event

Event Saved

SEE BOEKENBAL

SEEnetwork

Thursday, November 23, 2017 from 7:00 PM to 9:00 PM (CET)

SEE BOEKENBAL

Ticket Information

Ticket Type Sales End Price Fee Quantity
SEE members Nov 23, 2017 Free €0.00
Invites
Invites tickets alleen beschikbaar op uitnodiging van de schrijvers
Nov 23, 2017 €15.00 €1.84
Regular Nov 23, 2017 €25.00 €2.26
Full-monty
Voor € 60,00 ben je een jaar lang lid van SEEnetwork en maak je deel uit van HET netwerk met toffe events en blijf je op de hoogte via onze social media kanalen.
Nov 23, 2017 €60.00 €3.74

Share SEE BOEKENBAL

Event Details


 
Op donderdag 23 november zal de eerste editie van ons SEE BOEKENBAL van start gaan. Om 19:00 uur start het Boekenbal in de Kas van Circular Expo te Hoofddorp en we sluiten de avond af met een netwerkborrel. Er komen inspirerende schrijvers, dus verzeker je van deelname door HIER je kaartje te kopen.

 

OVER DE LOCATIE | Een unieke vergaderplek in de hotspot voor circulaire economie
Valley Beta biedt ons de unieke mogelijkheid om het SEE BOEKENBAL te houden te midden van de Circular Expo en wel in DE KAS! In de Circular Expo etaleren Nederlandse bedrijven, gemeenten en start-ups iconische praktijkvoorbeelden op het gebied van de circulaire economie: een economie waarin producten en grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt worden en waardevernietiging wordt geminimaliseerd.
https://www.circularvalley.com/beta

 

Kom je met het OV? De locatie bevindt zich op 10 minuten loopafstand vanaf bushalte Hoofddorp Beukenhorst en 15 minuten lopen vanaf station Hoofddorp.

 

MEET THE AUTHORS | 

 

Hugo Hollander & Carolien Gadella - van Wersch

 

Duurzaamheid is passé

 

Hugo Hollander en Carolien Gadella-van Wersch zijn duurzaamheidsdeskundigen van het eerste uur. Duurzaamheid is passé, betogen zij in hun boek. Het begrip duurzaamheid is door bedrijven weliswaar massaal omarmd. Maar wie iets verder kijkt ontdekt al snel dat het begrip zeer verschillend wordt gebruikt, zowel voor oprechte, weldoordachte initiatieven als voor pure marketingdoeleinden. Het woord duurzaamheid is een containerbegrip geworden.
Echte duurzaamheid is pas bereikt als ze zich niet alleen richt op een positieve bijdrage aan de maatschappij, maar ook op het succes en de toekomstbestendigheid van je bedrijf. Zij betogen dat de meervoudige waarde die je zo creëert een onlosmakelijk onderdeel van de bedrijfsstrategie van ieder bedrijf moet worden, simpelweg omdat je het anders op den duur niet zult redden.

 

Chantal Heutink

 

Op hoge hakken in Afrika
Ben jij bereid alles op te geven voor jouw grootste droom? 

 

Ze stond met haar Louis Vuitton-hakken stevig op het hoogpolige tapijt. Keek uit over het mooiste stuk van Amsterdam. En coachte mensen op topniveau.
Tot die dag dat ze zichzelf weer die vraag hoorde stellen: 'Leef jij je grootste droom?' En schrok van haar eigen antwoord. 
Chantal Heutink liet het snelle Amsterdamse leven achter voor een nieuw bestaan in de laid-backcultuur van Kenia. Ze verruilde haar perfect gestylede coupe voor Bo Derek-vlechtjes. En verliet haar designhuis voor een matras in een overvolle kamer van drie Keniaanse zusjes. 
Wat bleef, was haar tomeloze ambitie: ieder meisje in Kenia naar school, ook op hun 'rode dagen'.

 

Sander Tideman

 

Business as an Instrument for Societal Change

 

In Conversation with the Dalai Lama is the result of two decades of research and dialogue with His Holiness the Dalai Lama and other leaders in business, government, science and education. Author Sander Tideman, a lawyer and banker who has maintained a friendship with the Dalai Lama over all these years, presents a practical framework and methodology to develop a new kind of leadership - one fit to repurpose the business world and tackle escalating social, economic and environmental needs. The Dalai Lama rarely speaks directly on the topics of business, leadership and economics. Yet in the dialogues recounted here, his wisdom - combined with key insights from business and public leaders -creates a unified shift towards a consciousness of interconnectedness, offering profound insights for practitioners and general readers alike.

 

Kees Klomp

 

Handboek betekenisvol ondernemen

 

Maatschappelijke toegevoegde waarde is de belangrijkste pilaar onder florerende bedrijven. Duurzaamheid en MVO zijn daarvan slechts het begin. We hebben het hier over wérkelijke, aantoonbare waarde - voor het leven van klanten, medewerkers en andere betrokkenen; kortom voor de maatschappij in brede zin. Welkom in de Betekeniseconomie! Kees Klomp, Stefan Wobben en Jesse Kleijer schreven een handleiding om te ondernemen in de betekeniseconomie. De methode bestaat uit 5 fasen die samen een concrete actielijst vormen voor het bouwen van een betekenisvolle bedrijfsvoering. Hun aanpak begint bij de beweegredenen van de ondernemer als mens, en voert via de binnenkant van het bedrijf, het merk en de marketingactiviteiten naar een positieve impact op de maatschappij, wat op zijn beurt weer lucratief is voor de onderneming.

 Annouk Post

 

Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld


Als er in de nabije toekomst een nieuw tijdperk aanbreekt, hoe ziet de wereld er dan uit? In dit boek opent Annouk Postvoor ons een wereld van nieuwe luxe, waarin duurzaamheid hand in hand gaat met mooie en toekomstbestendige (product)ontwerpen. Het verhaal van Annouk leest als een bewustwordingsreis. Onderwerp introduceert ze mensen die haar inspireerden, en haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap: voorlopers die de nieuwe wereld gaan vormgeven. Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van de inwoners van Bhutan. Voedsel naar eigen smaak en behoefte uit de 3D-printer. Een zelfvoorzienende transitiestad in Engeland. Eetbaar bestek en drinkgerei. Allemaal voorbeelden van de duurzame route, van positieve verandering. Annouk laat ons via de vele voorbeelden in dit boek deze nieuwe wereld zien. Reis tijdens het boekenbal met haar mee en laat je inspireren. 

 

Have questions about SEE BOEKENBAL ? Contact SEEnetwork

Save This Event

Event Saved

When & Where


De Kas van Circular Expo
Rijnlanderweg 916
Hoofddorp
Netherlands

Thursday, November 23, 2017 from 7:00 PM to 9:00 PM (CET)


  Add to my calendar

Organizer

SEEnetwork

SEEnetwork heeft als ultiem doel om van elke business een social business te maken. Onze leden delen kennis en ervaring met elkaar zowel on- als offline, op prikkelende events en op een interactieve site. Ontmoet andere duurzame smaakmakers in toonaangevende posities binnen Corporates, Overheid, Social Businesses en Adviesbureaus. Lidmaatschap kost 60,00 EUR per jaar. Join us

  Contact the Organizer

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.