Sieradenworkshop met Roos Meerman van Fillip Studios

Sieradenworkshop met Roos Meerman van Fillip Studios

by CODA

Actions and Detail Panel

€20

  Location

  CODA ExperienceLab Makerspace

  299 Vosselmanstraat

  7311 CL Apeldoorn

  Netherlands

  View map

  Refund policy

  Contact the organizer to request a refund.

  Eventbrite's fee is nonrefundable.

  Sieradenworkshop | Donderdag 30 juni en 10 november | CODA ExperienceLab Showroom & Makerspace | 19-21uur | Vanaf 15 jaar | € 20,-

  About this event

  Sieradenworkshop met Roos Meerman

  De expositie 3D printen: een dimensie in vakmanschap combineert innovatie en ambacht. Met werk van kunstenaars en vormgevers en in CODA ExperienceLab vervaardigde stukken wordt aandacht besteed aan 3D printtechnologie als wezenlijk onderdeel van maakprocessen. Een van de projecten die tentoongesteld staat in de Showroom van CODA ExperienceLab is Aera Fabrica. Dit is een techniek die glasblazen, blaasvormen en 3D printen combineert. De techniek is ontwikkeld door Roos Meerman van Fillip Studios in 2014. Deze ontwikkeling startte als een experiment met het uitrekken van kunststof en groeide uit naar experimenten waarin werd onderzocht hoe kunststof kan worden opgeblazen als een ballon. In tegenstelling tot de glasblaastechniek bepaal je met de Aera Fabrica-techniek de vorm voorafgaand aan het opblaasproces. Hiervoor gebruikt Roos Meerman 3D geprinte objecten.

  Tijdens deze exclusieve workshop van Roos Meerman krijg je een demonstratie van de Aera Fabrica-techniek en vertelt Roos meer over haar werkmethode. Vervolgens ga je aan de slag met een uniek eigen sieraad, gebaseerd op een basisgrid dat ontworpen is door Roos Meerman. De workshop staat in het teken van het vervormen van plastic door middel van verhitting. De basisvorm die tijdens deze workshop wordt gebruikt bestaat uit een 2D raster dat gemaakt is met een 3D printer. Samen met Roos Meerman ontdek je de mogelijkheden van het vervormen van plastics tot unieke vormen die verwerkt kunnen worden tot sierraad.

  Sieradenworkshop met Roos Meerman van Fillip Studios image

  3D printen: een dimensie in vakmanschap De expositie 3D printen: een dimensie in vakmanschap combineert innovatie en ambacht. Met werk van kunstenaars en vormgevers en in CODA ExperienceLab vervaardigde stukken wordt aandacht besteed aan 3D printtechnologie als wezenlijk onderdeel van maakprocessen. Ontdek in de tentoonstelling de toepasbaarheid van deze technologie en hoe 3D printen de mogelijkheden in het vervaardigen en realiseren van kunst- en designobjecten verrijkt en vergroot. 3D printen geeft bijvoorbeeld meerwaarde aan het ontwerpproces, biedt de mogelijkheid om een unieke innovatieve toepassing te realiseren of een tegenbeweging te geven op massaproductie. In deze expositie ontdek je objecten die gemaakt zijn met een 3D printer, naderhand bewerkt of ‘opgeblazen’ zijn of zelfs gemaakt zijn met een 3D printer die gemanipuleerd is om zo tot een eindproduct te komen.

  CODA ExperienceLab Met het ExperienceLab biedt CODA jong en oud, professionals uit de kunstensector, creators, geïnteresseerde bezoekers, studenten, leerlingen en het bedrijfsleven de mogelijkheid te ontdekken, maken en ontmoeten. CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom aan de museumzijde van CODA en verschillende innovatielabs in de Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek. Met recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab, VR Lab en de mogelijkheid om met lasersnijders en 3D printers te werken. In GIGANT ontdek je ook het Digital Media Lab waar CODA en GIGANT gezamenlijk activiteiten organiseren op het gebied van creative coding, animatie, game design en digitaal vormgeven.