Slot event MKB Datalab Limburg

Slot event MKB Datalab Limburg

Actions and Detail Panel

Free

Date and time

Location

Brightlands Smart Services Campus

2 Smedestraat

6411 CR Heerlen

Netherlands

View map

Maandag 4 juli organiseert het MKB Datalab Limburg, met de leadpartner Zuyd Hogeschool en alle overige partners, haar laatste evenement.

About this event

Maandag 4 juli organiseert het MKB Datalab Limburg, samen met de leadpartner Zuyd Hogeschool en alle overige partners, haar laatste evenement.

Het project, dat in december 2019 door Zuyd Hogeschool werd aangevraagd en van start ging, werd geïnitieerd om mkb’ers van 2 tot 50 medewerkers te helpen bij hun vragen op het gebied van digitalisering en het slim gebruik van data met als doel hun productiviteit te verhogen.

Het MKB Datalab Limburg gaat in juli en augustus over in de Brightlands Digitale Werkplaats MKB, waar vraag en aanbod op het gebied van digitalisering van het MKB bij elkaar wordt gebracht. De werkplaats fungeert als een overkoepelend loket waar ondernemers terecht kunnen met hun digitaliseringsvraagstukken van allerlei aard.

Tijdens het slotevent blikken we gezamenlijk terug op twee en een half jaar MKB Datalab Limburg en presenteren we resultaten en de impact dit het project heeft gehad. Daarnaast delen ondernemers hun ervaringen en wordt het stokje letterlijk overgedragen aan de Brightlands Digitale Werkplaats MKB. Niels Snoep, teammanager Innovatie Rabobank, is de keynote. Hij is betrokken bij alle 20 digitale werkplaatsen in Nederland en gaat in op het cruciale belang van digitalisering.

Na de koffiepauze zijn er nog 5 interessante deelsessies met verschillende de thema’s.

Programma

Moderatie/presentatie: René Nijsten

13.00u Inloop gasten

13.30u Plenaire sessie

13.30u Welkom door: Astrid Boeijen (CEO) en Elianne Demollin (MKB-Datalab)

13.45u Keynote: Niels Snoep (Rabobank) – De impact van een snel veranderende wereld op businessmodellen en de kansen van digitalisering

Niels heeft een passie voor nieuwe technologie en veranderkracht van bedrijven. Binnen Rabobank is hij verantwoordelijk voor het helpen van klanten op het thema digitalisering en innovatie. Daarnaast werkt hij zelf als intrapreneur aan verschillende innovatietrajecten binnen de bank en is hij actief als trainer op het gebied van Lean innovatie.

Hij zal ingaan op de snel veranderende wereld en de impact hiervan op business modellen. Tevens zal hij ingaan op de resultaten uit een recent onderzoek vanuit Rabobank over de kansen van digitalisering en hoe je zo snel mogelijk hiermee aan de slag kan gaan als ondernemer.

14.15u Ondernemers aan het woord (2 casussen uit het MKB-Datalab)

14.45u Keynote: dr. Jeroen Baijens (Open Universiteit) - Datagedreven werken in het Limburgs MKB

15.10u Dankwoord MKB-Datalab: Mark Liedekerken (Zuyd Hogeschool)

15.20u Koffiebreak

15.35u Inspiratiesessies (ronde 1)

BO1: Het verbeteren van de effectiviteit van productie installaties middels IoT – Christèle Bouyer (ICB-WE) – Engelstalige sessieBO2: Roadmap voor het toepassen van AI in het MKB – Dirk Bongers (COMPUTD)BO3: Data gedreven besluitvorming; hoe maken we data bruikbaar en begrijpelijk? – Kay SchröderB04: Is mijn bedrijf interessant voor cyber criminelen? – Jeroen Duijsens (PVO Limburg)B05: Help! Hoe financier ik mijn digitale ambitie? – Richard van der Snoek & Roy Golstein (Rabobank/TRIAS)

16.05u Inspiratiesessies (ronde 2)

BO1: Het optimaliseren van productie planning met behulp van data – Murat Firat (OU) - Engelstalige sessieBO2: Roadmap voor het toepassen van AI in het MKB – Dirk Bongers (COMPUTD)BO3: Data gedreven besluitvorming; hoe maken we data bruikbaar en begrijpelijk? – Kay SchröderBO4: Is mijn bedrijf interessant voor cyber criminelen? – Jeroen Duijsens (PVO Limburg)B05: Help! Hoe financier ik mijn digitale ambitie? – Richard van der Snoek & Roy Golstein (Rabobank/TRIAS)

16.35u Afsluitende borrel

Share with friends

Save This Event

Event Saved