Sprankel & Co middagcongres – Aan de slag met een positief werkklimaat

Sprankel & Co middagcongres – Aan de slag met een positief werkklimaat

Actions and Detail Panel

€125

Date and time

Location

Dotslash Utrecht

100 - 500 Europalaan

Gebouw 100

3526 KS Utrecht

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Een sprankelende, informatieve en interactieve dag waar we je gaan inspireren en de kracht van een positief werkklimaat gaan laten ervaren!

About this event

Het is weer hoog tijd voor een nieuw Sprankel & Co congres! Er even tussenuit, genieten van inspirerende mensen en inhoud, en nieuwe ideeën opdoen om direct toe te passen in je werk.

We leven in roerige tijden. Er gebeurt ongelooflijk veel in de wereld en dit heeft ook z’n weerslag op onze manier van werken. Iedereen is op zoek naar een nieuw evenwicht om effectief met elkaar te kunnen samenwerken. In het bijzonder is er steeds meer aandacht gekomen voor het veilig en vertrouwd kunnen werken binnen organisaties. Een positieve werksfeer zorgt daarbij niet alleen voor blije, productieve mensen, maar speelt tevens een essentiële rol in het tegengaan van ongewenst verloop en verzuim. Juist in deze tijden van personeelstekort zeker geen overbodige luxe.

Wil jij ervoor zorgen dat de mensen en teams in jouw organisatie niet alleen vitaal en productief bijdragen, maar zich ook veilig en verbonden voelen? Wil je zorgen voor minder ongewenst verloop en verzuim, en juist meer werkplezier en positiviteit?

Bereid je voor op een sprankelende, informatieve en interactieve middag met een aantal parallelle workshops waarin we je gaan inspireren en de kracht van een positief werkklimaat gaan laten ervaren.

Programma:

13.00 – 13.15 uur Ontvangst met koffie/thee

13.15 – 13.35 uur Start programma

13.35 – 14.15 uur Keynote speaker: Raymond Hannes

14.15 – 14.30 uur Pauze

14.30 – 15.30 uur Workshops ronde 1

15.30 – 16.00 uur Netwerk-pauze

16.00 – 17.00 uur Workshops ronde 2

17.00 – 17.30 uur Afsluiting

17.30 uur File-voorbij-borrel

Keynote – Hoe bereik je dat organisatieverandering op het gebied van werkklimaat ook echt beklijft? (Raymond Hannes)

Deze vraag staat centraal tijdens deze keynote van Raymond Hannes, docent Nyenrode en head of Digital & Growth van Sprankel & Co. Het antwoord komt neer op: als de start goed is. Design thinking erkent dat mensen die door verandering worden geraakt de beste en meest genuanceerde kijk hebben, niet alleen op de oplossing, maar ook op de uitdaging zelf. Door mensen die met verandering te maken krijgen, er vanaf het begin van het veranderingsproces bij te betrekken, zorgt design thinking voor betere oplossingen, een grotere buy-in en minder weerstand.

Workshop 1 – De rol van positief leiderschap op het werkklimaat (Mirjam van 't Klooster)

De rol van de manager op het werkklimaat valt niet te onderschatten.. zowel positief als negatief. Wat voor voorbeeld gedrag zet het management en jij als manager neer? En hoe draagt dit bij aan de (veilige) werksfeer? Wat zijn hier do's en don'ts? De manager is een belangrijke factor in het al dan niet behouden van personeel. In deze workshop leer je over Positief Leiderschap en de vier pijlers van Kim Cameron. En bovenal hoe jij als leider kan zorgen voor een positief werkklimaat.

Workshop 2 – Naar een waardenvol positief werkklimaat (Cosima Kliebenstein)

Als je werkt naar je waarden draagt dit substantieel bij aan je werkplezier. Het geeft richting en is een reden om door te gaan, ook als het even tegenzit. Daarnaast bepalen waarden ons gedrag. Als je voor een dilemma staat, zijn waarden vaak in het geding en is het fijn om te weten met welke waarden dit te maken heeft. Het kennen van je eigen en elkaars waarden, zorgt voor meer onderling begrip. Dit komt de effectiviteit en samenwerking ten goede en draagt daarmee bij aan een positief werkklimaat. Speel het spel tijdens deze workshop en ervaar wat het waardenspel voor jouw team kan betekenen.

Workshop 3 – Een systemische benadering om in een team positief werkklimaat te versterken (Olivier Akkerman)

In deze workshop krijg je inzicht in en bewustwording van de kracht van systemisch kijken naar een team. Naast de systemische basisprincipes, leer je een aantal eenvoudige interventie-vragen waarmee je knelpunten in een team direct aanpakt. Ook krijg je inzicht in de meest essentiële manieren waarmee je je team naar meer positiviteit kunt krijgen en veiligheid, vertrouwen en respect in het team versterkt. Zo kan je direct na de workshop aan de slag met het positief werkklimaat in je team!

Workshop 4 – Constructief in gesprek voor een positief werkklimaat (Jurriaan Dolman)

Positieve onderlinge communicatie is natuurlijk essentieel voor een positief werkklimaat. Maar hoe doe je dat dan? In deze workshop leer je hoe je constructief met elkaar in gesprek gaat en elkaar op een positieve manier aanspreekt. We noemen dit ook wel samen puzzelen om de samenwerking verder te verbeteren. Hierbij is het net zo belangrijk hoe je elkaar bijvoorbeeld feedback geeft als hoe je deze ontvangt. Het gaat immers om de dialoog om samen het werkklimaat te verbeteren.

Share with friends