De Stilte Die We Delen
Kun je iemand kennen die er nooit was? In De Stilte Die We Delen probeert Surinaams-Nederlandse maker Nicchelle Buyne deze vraag te beantwoorden. Ze draagt haar oma’s kleren, spreekt haar woorden, roept haar op. Zo zoekt Nicchelle een weg tussen haar zelfbeeld en de nalatenschap van haar verdwenen grootmoeder.
Programma
18:45 Deuren open
19:00 Start voorstelling 'De Stilte Die We Delen'
19:30 We gaan met elkaar in gesprek over de onderwerpen van de voorstelling
20:30 Einde programma
Over Sranan Identity Talks
Nicchelle en Naomi zijn onderdeel van een generatie jongeren met Surinaamse roots die in Nederland zijn geboren en getogen. Ze groeiden op in een tijd waar Suriname zowel dichtbij als ver weg voelde. Hun identiteit voelt minder vast dan die van hun hun ouders, ooms, tantes, opa’s en oma's.
Ze merkten dat andere jongeren hier ook tegen aan liepen. Dat er verschillen zijn tussen de manieren waarop hun generatie de Surinaamse cultuur tot zich hebben genomen, en daardoor ook in hoeverre zij zich Surinaams voelen. Want wat zeg je als mensen je constant vragen waar je vandaan komt, terwijl je zelf bijvoorbeeld nog nooit in Suriname bent geweest? Of als je half, kwart, of gemixt Suri bent, maar niemand dat lijkt te zien?
Being mixed and biracial is not for the weak. Maar je bent hierin niet alleen. Tijdens Sranan Identity komen we als jongere generatie Surinamers samen en creëren we een brave space om het niet alleen hierover te hebben, maar ook om elkaar te helpen bij het onderzoeken van onze identiteit. Van een theatervoorstelling bijwonen tot zelf angisa’s vouwen, van samen chutney maken tot een Q+A met een tante. Zien we je daar?!