€5

Terugkijken: Afro-Futurism: Ritme!

Actions and Detail Panel

€5

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Een hypnotiserend online ritueel concert van de toekomst, waar oude Afrikaanse traditie samenkomt met ultramoderne elektronica.

About this event

Bij aankoop van een ticket ontvang je in de bevestiging een exclusieve link naar de performance.

Een hypnotiserend online ritueel concert van de toekomst, waar oude Afrikaanse traditie samenkomt, botst en versmelt met ultramoderne elektronica. Project Wildeman is trots de Malinees-Senegalese meesterpercussionist Moussé Dramé te mogen verwelkomen. Hij is een telg uit een belangrijke familie van griots, de ceremoniële troubadours uit West-Afrika. Moussé woont al jaren in Nederland en is hier een zeer gerespecteerd muzikant. Zijn kennis, passie en ongebreidelde positieve energie en uitstraling worden ook tot ver buiten onze landsgrenzen geroemd. Wat staat er te gebeuren als hij zijn krachten bundelt met die van Project Wildeman?

Afro Futurism is de nieuwste van een groeiende reeks online experimenten waarin Project Wildeman inzet op het smeden van creatieve dwarsverbanden met andere kunstenaars en performers. Dit keer draait alles om de opzwepende, betoverende rituele ritmes van West-Afrika. Die kenmerken zich door kleurrijke, vaak ingewikkelde patronen, gespeeld op verschillende drums. Moussé Dramé zal zich ontfermen over traditionele instrumenten als tama (talking drum) en djembé. Project Wildemans eigen percussionist Maarten Vinkenoog, zelf ook onderlegd in deze ritmiek, speelt de bijbehorende patronen op elektronische, digitale instrumenten en voorziet ze daarmee van een pallet aan nieuwe geluiden. Wildeman Sven Hamerpagt duikt ook achter de knoppen. Hij zal de twee uitersten met state of the art sample technieken vervormen en op nieuwe wijze met elkaar verbinden. Zo ontstaat muziek van de toekomst. Waar eeuwenoude ritmes hun weg vinden in een spannende nieuwe, hybride wereld.

Credits

Muziek: Moussé Dramé, Maarten Vinkenoog en Sven Hamerpagt

Camerawerk: Thorsten Alofs

Vragen? Mail Alexander op alexander@projectwildeman.nl

Share with friends

Date and time

Location

Online event

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved