€5

Terugkijken: Inside the Light

Actions and Detail Panel

€5

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Online event

Refund policy

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Inside the Light ging 13 maart live en je kunt het hier terugkijken!

About this event

Inside the Light is een doorlopend ritueel experiment over het gezamenlijk creëren van heilig nieuw licht in oude gebouwen. Project Wildeman is pionier op het gebied van hedendaagse, nieuwe rituelen. Oude verhalen en religies hebben hun kracht verloren, zijn uit de gratie geraakt. Dat heeft een leegte achtergelaten in ons bestaan. Wij willen met jou samen op zoek naar hoe we samen deze leegte op spannende, blijvende wijze kunnen vullen. De leidraad is daarbij het krachtveld dat ontstaat wanneer mens en technologie met elkaar versmelten.

Betreed samen met Project Wildeman en lichtkunstenaar Tom Verheijen een aantal oude, leegstaande tempels en gebouwen van ons land, die we letterlijk gaan uitlichten. Stel je open voor een bezwerend muzikaal en beeldend ritueel. Een trip-ervaring waarin we afreizen naar het ontstaan van licht. Na afloop is er een bijzonder nagesprek, met personen die nauw verbonden zijn met de oorspronkelijke functie van het gebouw.

We bijten de spits af in de kerk Vrijburg in Amsterdam. Wees er online bij! Hoe werkt het? Nadat je een kaartje hebt gekocht, krijg je toegang tot onze heilige zone: ons Youtube kanaal Wildeman TV. Daar vangen we je op, buiten de poorten van de kerk. Dan begeleiden we je mee naar binnen, naar het centrum. Hier bouwen we een geheimzinnig licht altaar op. Met geïmproviseerde muziek, een mengvorm van oude instrumenten en elektronica, volgen en ondersteunen we dit bouwproces. Het bouwen, de muziek, alles draagt bij tot een gezamenlijke trance-ervaring. Dit is een experiment, dus nooit hetzelfde. We werken vanuit een zwarte kern naar buiten toe. Van niets naar kleur. Zo stappen we Inside the Light: een wonderlijke wereld van opwarmende elektronen en fotonen, spiegelingen en weerkaatsingen. Hiermee transformeren we de ruimte om ons heen, in het hier en nu. We maken een lichtcyclus. Van zonsopgang tot zonsondergang, in anderhalf uur tijd. Het eindgesprek is de afronding van het ritueel. Het licht dat we samen hebben gemaakt, draag je van binnen met je mee. Daarmee reizen we af naar de volgende plek, naar een nieuw gebouw met een eigen verhaal.

Credits:

Spel en muziek: Sven Hamerpagt, Milan Mes en Maarten Vinkenoog

Lichtkunstenaar en decor: Tom Verheijen

Kostuums: Inez Meer

Camerawerk: Thorsten Alofs

Share with friends

Date and time

Location

Online event

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Organizer Project Wildeman

Organizer of Terugkijken: Inside the Light

Save This Event

Event Saved