010-Actueel Burgerberaad versterking van de democratie? Met o.a. Eva Rovers

Venster Acties

010-Actueel Burgerberaad versterking van de democratie? Met o.a. Eva Rovers

Op dinsdag 13 december 2022 organiseren stichting LOKAAL Rotterdam, centrum voor democratie en Bibliotheek Rotterdam samen een debat.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Deze 010-Actueel debat gaat over burgerberaden en hoe die kunnen bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke uitdagingen, zoals klimaatverandering. Een burgerberaad is een groep burgers die via loting worden geselecteerd. Gezamenlijk denken zij na over een onderwerp en doen voorstellen aan de overheid.

Hoofdspreker van het debat is schrijver Eva Rovers. Met haar boek ‘Nu is het aan ons! Oproep tot echte democratie’ heeft zij het gesprek over burgerberaden in Nederland in beweging heeft gebracht.

Na de inleiding van Eva Rovers reflecteren verschillende sprekers op de vraag of een burgerberaad bij kan dragen aan het versterken van de lokale democratie in Rotterdam. Verder onderzoeken we welke rol een burgerberaad kan spelen bij het klimaatbeleid. En hoe verhoudt een burgerberaad zich tot de gemeenteraad?

Wat is een Burgerberaad?

In een Burgerberaad werken gelote burgers samen met de overheid en andere belanghebbenden aan een actueel onderwerp en komen tot concrete, breed gedragen voorstellen. De laatste tijd wordt het Burgerberaad ook door volksvertegenwoordigers vaak genoemd als een vernieuwende manier om inwoners bij complexe thema’s, zoals klimaat, te betrekken.

Met de organisatie van dit debat willen LOKAAL en de Bibliotheek samen de kennis over burgerberaden in Rotterdam vergroten en het publieke debat hierover voeren.

  • Inloop: 19:30, start programma om 20:00u
  • Toegang: 7,50 euro, inclusief een drankje, aanmelden via Eventbrite
  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110