€ 5

010-Actueel: Grand Hotel Rotterdam met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Aan de hand van zijn boek Grand Hotel Europa, gaat Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek over massatoerisme.

Over dit evenement

Aan de hand van zijn boek Grand Hotel Europa, gaat Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek over massatoerisme en wat dat betekent voor de stad Rotterdam. Hoe gaat de stad om met (massa)toerisme? Wat betekent het voor de leefbaarheid van de inwoners en ondernemers in de stad? Verandert de stad langzaam in Grand Hotel Rotterdam?

Rotterdam is populair onder binnen- en buitenlandse toeristen. Tot voor kort profiteerden hotels, attracties en bedrijven volop van de toenemende populariteit. Maar ook de Maasstad lijdt onder het het massatoerisme. Huizenprijzen stijgen tot grote hoogtes, oorspronkelijke bewoners verlaten de stad en de infrastructuur kan de grote bezoekersstromen nauwelijks aan.

Onder leiding van Marjolein Nieuwdorp (dagvoorzitter en politiek junkie) gaat Ilja Leonard Pfeijffer in gesprek met Wilbert Lek, directeur van Rotterdam Partners (het bureau voor City Marketing), Arna Mačkić, architect/kunstenaar Studio LA en prof. dr. Monique Kremer, bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Grand Hotel Europa is de grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer over het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is en waar het meest reële toekomstperspectief geboden wordt door de exploitatie van dat verleden in de vorm van toerisme.

  • Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
  • Toegang: € 5,00 (incl. drankje)
  • Aanmelden: verplicht via Eventbrite

Dit 010-Actueel gesprek wordt georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam & LOKAAL. LOKAAL zet zich in om de relatie tussen burger en politiek te verbeteren.

Voor toegang tot het Bibliotheektheater is een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs verplicht. Kijk hier voor meer informatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheektheater

110 Hoogstraat

3011 PV Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Bibliotheek Rotterdam

Organisator van 010-Actueel: Grand Hotel Rotterdam met o.a. Ilja Leonard Pfeijffer

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen