€ 0 – € 195

11 april 2018 Daar zit muziek in - Themadag Primair Onderwijs 2018 in Baren...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater het Kruispunt

Middenbaan 111

2991 CS Barendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Themadagen Primair Onderwijs 2018:

Daar zit muziek in; Communiceren kan je (nog beter) leren!

Gevalideerd door registerleraar.nl met 4 registeruren.


Datum en locatie:

21 februari 2018 - Koningshof, Veldhoven

14 maart 2018 - Sport- en Belevingscentrum De Scheg, Deventer

11 april 2018 - Theater het Kruispunt, Barendrecht


Thema: Communicatie met collega’s, ouders en kinderen.

Als leerkracht ben je de hele dag bezig met communiceren: je praat met kinderen, spreekt ouders en overlegt met collega’s. Omdat communicatie zo’n essentieel onderdeel van je werk is, bieden wij je de mogelijkheid om je een hele (studie)dag verder te verder te bekwamen in dit onderwerp.

Hoe communiceer je effectief met kinderen? Hoe houd je een leergesprek met kinderen? Hoe voer je een goed (rapport)gesprek met ouders? Hoe is jouw communicatiestijl met je collega’s? Hoe geef je goede feedback? Allemaal vragen die tijdens één van de masterclasses van deze themadag behandeld worden. Kies je focus voor deze dag: communicatie met het kind, met ouders of met je collega; en schrijf je in voor de masterclass van jouw keuze.

Programma van de dag:

9.30 -10.00 Inloop met koffie/thee

10.00 – 10.05 Opening door Dorethea Arissen, voorzitter van Sectorgroep PO

10.05 – 11.30 Inleiding “Daar zit muziek in “ door Richard de Hoop, entertrainer en musicus

11.30 -11.45 Koffie/thee pauze

11.45 – 13.00 Eerste deel masterclass

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – 15.45 Tweede deel (vervolg) masterclass

15.45 – 16.15 Afsluiting met drankje

Kosten:

Leden CNV Onderwijs en Zorg&Welzijn gratis, niet-leden zijn welkom en betalen € 195. We nodigen leden uit om een introducee mee te nemen; introducees betalen € 95

Certificaat/validering:

Deze themadag wordt gevalideerd door registerleraar.nl. Deelnemers aan deze themadag krijgen een certificaat tbv hun bekwaamheidsdossier. Hierop staat ook het nummer dat registerleraar heeft toegekend aan deze themadag.


Nadere informatie

Inleiding door Richard de Hoop:

Richard is specialist op het gebied van communicatie. Hij maakt gebruik van muziek als metafoor om patronen in de communicatie te verhelderen. Hij vergelijkt het maken van muziek met samenwerking in een schoolteam en karakters van mensen met muziekinstrumenten. Tijdens het interactieve verhaal van Richard ontdek je welke 8 instrumenten een belangrijke rol spelen en welke 2 tot 3 instrumenten jij zelf als individu kunt bespelen. Je hoort hoe je een teamprofiel kunt maken waaruit jullie sterktes en zwaktes naar voren komen en hoe je daar effectief mee om kunt gaan als schoolteam. Aan de hand van de 3 geheimen uit de muziek krijg je tips hoe je de communicatie in een team of met ouders kunt verbeteren.

www.richarddehoop.nl

Masterclasses

Communicatie in het team

Masterclass door Richard de Hoop, RicharddeHoopEntertrainment

Deze masterclass is een verdieping van de inleiding. We staan stil bij de talenten die horen bij de 8 verschillende instrumenten. Hoe kan je deze talenten ontwikkelen van beginner via gevorderde naar virtuose ‘speler’? Je leert hoe je de communicatie in het team kunt verbeteren en je krijgt concrete tips m.b.t. de 3 geheimen uit de muziek. Bijvoorbeeld: hoe pak je thema’s aan zoals werkdruk, ouderbijdrage, professionalisering als team, waarbij ieders talenten ten volle benut worden.

De masterclass geeft meer inzicht in verschillende communicatiestijlen en verschil in oplossingsstrategieën en hoe je daarmee de effectiviteit van je schoolteam kunt verbeteren.


Communicatie met kinderen

Masterclass door Puck Lamers, Onderwijs Maak Je Samen.

De masterclass ‘leergesprekken’ gaat over gesprekken met leerlingen. Hoe voer je een goed en motiverend leergesprek? Praat je over of mét de leerling?

Aan de orde komen gesprekstechnieken, het belang van goede feedback, leren zichtbaar maken, betrokkenheid, goede vragen stellen en pedagogisch tact. We staan stil bij de voorwaarden in de dagelijkse praktijk om gemakkelijker en meer gericht in gesprek te gaan met leerlingen.

Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

- Waarom leergesprekken? Waarover voer je leergesprekken? Uiteenzetting van verschillende soorten leergesprekken.

- Voorbereiding van een leergesprek: wat vraagt het van leraar en leerling?

- Hoe voer je de gesprekken? Over gesprekstechnieken en de toepassing ervan. Oefenen en reflecteren. Wat betekent dit voor mij als leraar? - Wanneer voer je de gesprekken? Rekening houden met verschillende leeftijdsgroepen. Hoe leg je de afspraken vast?

Communicatie met ouders.

Masterclass door Myriam Lieskamp, MyriamLieskampOnderwijsadvies

School en ouders dragen bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. In deze masterclass onderzoeken we op welke wijze de school goed kan samenwerken met ouders. We doen dat met behulp van een analyse model: de gezonde school. Vervolgens gaan we dieper in op het belang van een goede communicatie tussen ouders, leerlingen en de leraar. De basis voor een positieve relatie met ouders, is echte aandacht, goed luisteren en de juiste vragen stellen. In deze masterclass gaan we ook in op het belang van eigenaarschap van de leerling voor het eigen leerproces en de samenwerking met ouders hierbij. Tot slot bespreken we een probleemoplossend model als de communicatie niet goed loopt. Een praktische masterclass waarmee je met voldoende bagage je dagelijkse onderwijspraktijk weer kunt verbeteren!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Theater het Kruispunt

Middenbaan 111

2991 CS Barendrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen