13.30u - Grachtentour met Rederij Lampedusa

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting Mediamatic

6 Dijksgracht

1019 BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Geniet voorafgaand aan Capital Event #Netherlands van een tour door de grachten van Amsterdam met de meeste bijzondere rederij van de stad!

Over dit evenement

We zijn super blij dat we als We Gaan Ze Halen ook kunnen samenwerken met Rederij Lampedusa voor het Capital Event #Netherlands. In 2015 heeft Rederij Lampedusa van het Italiaanse eiland Lampedusa een tweetal door vluchtelingen achtergelaten boten opgepikt en naar Amsterdam gebracht. Met als doel om daarmee de meest kleurrijke, meest inclusieve en meest sympathieke rederij van de stad - maar misschien wel van heel Europa - op te richten. Of ze daarin geslaagd zijn mag je zelf komen bepalen. Een gemêleerd gezelschap met roots in Syrië, Somalië, Eritrea, Egypte en Nederland varen en gidsen je met veel plezier door onze wereldstad én thuishaven.

Immigratie is onlosmakelijk verbonden met Amsterdam. In deze grachtentour delen ze verhalen van immigranten uit het heden én verleden met u. Ze vertellen hoe nieuwkomers Amsterdam al eeuwenlang vormen tot de stad die ze is, en dat tot op de dag van vandaag doen.

In de middag van donderdag 3 oktober zijn er twee mogelijkheden om mee te varen met een van de boten. Van 13.30 - 14.30 uur en van 14.45 - 15.45 uur. Kijk goed bij elke aanmelding voor welke tijd je reserveert!

Als je dan toch al in Amsterdam bent is het een gemiste kans als je niet aanhaakt bij het Capital Event #Netherlands dat vanaf 18.00 uur georganiseerd wordt. Heerlijk (en gratis!) eten en een avond vol met sprekers, muziek, theater, ontmoetingen, etc. Kijk hier voor meer info: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-capital-event-netherlands-european-day-of-memory-welcome-72095580823

Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel!

Datum en tijd

Locatie

Stichting Mediamatic

6 Dijksgracht

1019 BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen