Gratis

1e netwerkdag ABR Zorgnetwerk Zuidwest Nederland

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Postillion Hotel Dordrecht

30 Rijksstraatweg

3316 EH Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 8 februari 2018 organiseert het ABR Zorgnetwerk Zuidwest Nederland (ZWN) vanaf 15.30 uur een netwerkmiddag en -avond voor alle betrokken professionals bij infectiepreventie en antibioticaresistentie (ABR) binnen regio Zuidwest Nederland. We willen je informeren over de aanleiding van het Antibioticaresistentie zorgnetwerk; de opdracht, de urgentie en de noodzaak tot samenwerking.

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur Inloop

16.00 uur Aanvang plenaire deel

17.30 uur Diner

18.15 uur Werksessies
In twee rondes neem je deel aan twee werksessies. Kennismaking en kennisdeling staan in alle sessies centraal.

20.00 - 21.00 uur Napraten met een borrel

Voor verschillende beroepsgroepen is accreditatie aangevraagd.De inhoud van de werksessies ziet er als volgt uit:

Workshop 1

"BRMO en het belang van communicatie"

Door: Professor dr. Greet Vos, hoogleraar infectieziekten Erasmus MC, dr. Wietske Vrijland, lid Raad van Bestuur Maasstad Ziekenhuis en Erika Kuilder, programmamanager team Infectieziektenbestrijding bij de GGD Zuid-Holland Zuid.

In deze workshop staat de overdracht van een patiënt met BRMO centraal. Hoe kun je door een goede communicatie en uitgebreide overdracht zorgen dat dit zorgeloos verloopt? Waar moet je op letten en wat kan er, in het ergste geval, fout gaan? Hoe kunnen we dit samen verbeteren?

Workshop 2

"Infectiepreventie en uitbraken van BRMO in verpleeghuizen"

Door: Dr. Aimée Tjon-A-Tsien, senior arts Maatschappij en Gezondheid/ infectieziektebestrijding GGD Rotterdam-Rijnmond, Karin Oudshoorn, verpleegkundige infectiepreventie GGD Zuid-Holland Zuid en projectleider MUIZ Zuid-Holland Zuid en Nancy Reedijk, MPH en projectmedewerker MUIZ GGD Rotterdam-Rijnmond.

Uitbraken van BRMO in verpleeghuizen en het nut van infectiepreventie in verpleeghuizen komen aan bod in deze workshop en uiteraard ook het Meldpunt voor Uitbraken (MUIZ). Het nut van transparantie van BRMO wordt toegelicht en verder wordt er ingegaan op de vraag: wat zijn bevorderende en belemmerende factoren voor infectiepreventie in verpleeghuizen? De deelnemers mogen het zeggen!

Workshop 3

"De kracht van antimicrobial stewardship: goed gebruik van antibiotica van 0e tot 3e lijn"

Door: Professor Annelies Verbon, internist-infectioloog Erasmus MC.

Wat is antimicrobial stewardship, wat is het doel en wat levert het op en hoe kun je ICT hierbij gebruiken? De antwoorden op deze vragen komen allemaal aan bod. Annelies neemt je in deze workshop ook mee in de werkwijze van het Erasmus MC, de landelijke ontwikkelingen, lopende pilots en ideeën over hoe we dit in de keten kunnen opzetten. De workshop eindigt met een interactieve discussie over de vraag ‘hoe kunnen we op basis van het model van antimicrobial stewardship goed gebruik van antibiotica organiseren van de 0e tot de 3e lijn?’.

Workshop 4

"Audits en toezicht: over het hoe en waarom"

Door: drs. Hetty Koppenaal, arts infectieziektebestrijding GGD Zeeland, Mieke Waltmans- den Breejen, deskundige infectiepreventie Erasmus MC en dr. Merel Langelaar, senior inspecteur infectiezorg, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd i.o.

Welke vormen van auditing en toezicht zijn er in onze regio en wat kunnen we ervan leren? Hetty en Mieke delen hun leerervaringen aan de hand van de IRIS-scan vanuit het project "I-4-1 Health", de auditsystematiek van het project "Handen uit de Mouwen" van de SRZ en Merel licht het IGZ-toezichtskader toe. Een interactieve sessie aan de hand van leerervaringen!


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Postillion Hotel Dordrecht

30 Rijksstraatweg

3316 EH Dordrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen