2-daagse masterclass Van hokjes naar puzzelstukjes - beweging van binnenuit

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hofclub

121 Niels Bohrweg

3542 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
“Als je mensen niet als 'hokjes' ziet maar als 'puzzelstukjes' dan ontstaat er ruimte voor beweging”

Over dit evenement

"Tachtig procent van de medewerkers doet wat hen gevraagd wordt maar zet geen stapje extra..."

“Uit een onderzoek naar werkbeleving blijkt dat 12% van de werkenden volmondig zegt dat de werkgever ervoor zorgt dat ze het beste uit zichzelf halen.”

Trieste cijfers nietwaar? Wij vinden van wel! Zeker als je kijkt naar de veranderingen in de wereld die elkaar steeds rapper opvolgen en dus de wendbaarheid en betrokkenheid die gevraagd wordt van organisaties en dus van mensen.

Waar komt die geringe betrokkenheid en bevlogenheid nu vandaan? Voor een deel doordat mensen werk doen waar ze geen plezier aan beleven. Voor een deel heeft dit te maken met de mate van autonomie die mensen ervaren om iets te veranderen aan de inhoud van hun werk. Een gebrek aan autonomie verlamt.

Hoe zou het zijn als we met een paar simpele stappen de betrokkenheid, bevlogenheid & de resultaten enorm kunnen verhogen? En als we toch bezig zijn, de organisatie wendbaarder maken door mensen in beweging te brengen, vanuit intrinsieke motivatie? Dit is én beter voor de medewerkers én voor de organisatie als geheel. Win-win!

Voor dit doel ontwikkelde Judith Webber als ex (interim)HR adviseur, de 'Van hokjes naar puzzelstukjes' methodiek. In de huidige situatie zitten mensen in een denkbeeldig 'hokje', dat vaak is gedefinieerd door hun functiebeschrijving. Binnen dat hokje zitten taken die passen bij de talenten van de persoon, maar ook taken die op een non-talent stuiten. Een taak waar diegene weinig affiniteit mee heeft, weinig energie uit put, die mensen het liefst van hun bord laten vallen. Niemand past tenslotte 100% op de functiebeschrijving. Daar gaan we beweging in brengen. En als tweede kijken we naar iemands talenten die nog niet benut worden, puur omdat ze niet of nauwelijks gevraagd worden binnen de huidige functie.

Wij bieden met deze methodiek letterlijk meer speelruimte, zodat medewerkers meer energie uit hun werk halen en betere resultaten behalen, met als gevolg meer werkgeluk.

PROGRAMMA

Dag 1

Blok 1: hierin delen we onze visie op talentgericht & wendbaar organiseren, je maakt kennis met de methodiek 'Van hokjes naar puzzelstukjes', aangevuld met diverse praktijkvoorbeelden en oefeningen om de methodiek eigen te maken en daarmee overdraagbaar.

Blok 2: dit blok gaat over veranderkunde, waarin we laten zien welke fasen je doorloopt om van de huidige situatie met hokjes (A) te komen naar de gewenste situatie met puzzelstukjes (B). Wat zijn de do's en dont's, en welke praktische tools er zijn om van de ene fase naar de volgende te komen? Hoe creëer je urgentie? Hoe breng je snel in kaart waar je tegenwind kan verwachten bij je initiatief en waar de meewind vandaan komt? Hoe kun je die windrichting met bepaalde interventies beïnvloeden? Of de stand van je zeilen aanpassen?

Dag 2

Na 2 maanden hebben we een live terugkomsessie waarin je ervaringen deelt en we je verder op weg helpen. We gaan dan lekker praktisch aan de slag, met jouw casus.

We sluiten de sessie af met een gezamenlijke lunch om 12.30 uur en aansluitend een netwerkmoment. Want hoe fijn is het om met concollega's uit te wisselen wat de succesfactoren blijken te zijn en hoe zij om zijn gegaan met de beren op de weg?!

RESULTAAT

  • Je leert de 'Van hokjes naar puzzelstukjes' methodiek tot in de puntjes, waarin je maximaal talentgericht & wendbaar leert werken
  • Je leert hoe je de verandering van NEE naar JA vormgeeft met theorie vanuit de veranderkunde
  • Je maakt een praktische roadmap met een stappenplan, waarmee je dit concept kunt invoeren in jouw organisatie, rekening houdend met de specifieke context

BONUS

  • Na de masterclass ontvang je nog 2 maanden online 1-op-1 coaching bij het implementeren van het concept, je kunt direct delen wat je tegenkomt in de praktijk
  • Je krijgt het boek JA zeggen JA doen of de JA zeggen JA doen DIY-kit (mits die klaar is)

VOOR WIE

Deze 2 daagse masterclass is voor leidinggevenden, organisatieadviseurs en HR specialisten die interesse hebben in de efficiënte combinatie talentgericht & wendbaar organiseren. Je kunt je eigen praktijkvoorbeelden inbrengen, dat maakt dat je echt vooruit gaat komen.

DOOR WIE

Deze masterclass is een co-productie van Judith Webber (PureHuman) en Willem Koerselman (Koerselman Consulting). Tezamen hebben we meer dan 50 jaar ervaring met het begeleiden van veranderingen in organisaties en het maximale uit mensen halen. We zien veel organisaties worstelen met hoe ze talentgericht & wendbaar organiseren in de praktijk kunnen brengen, zonder alles omver te moeten gooien qua systemen. We zijn beiden hands-on en sensitief als het gaat om wat verandering wat mensen doet. Een gouden combinatie.

DETAILS

Dag 1:

Datum: donderdag 15 april van 10.00 uur – 17.00 uur (lunch vanaf 12.30 uur) - dieetwensen kun je doorgeven aan Judith

Locatie: in de De Hofclub in Utrecht (coronaproof) aan de Niels Bohrweg 121

Dag 2:

Datum: donderdag 24 juni van 9.30 uur - 14.00 uur (lunch vanaf 12.30 uur) - dieetwensen kun je doorgeven aan Judith

Locatie: in de De Hofclub in Utrecht (coronaproof) aan de Niels Bohrweg 121

Investering: € 649,- (excl btw), dit is all inclusive voor de live masterclass , de 1-op-1 coaching, de live terugkomsessie én het boek/DIY-kit

Groepsgrootte: 5-15 personen

Aanmelden verloopt via Eventbrite. Een factuur aanvragen voor je administratie is mogelijk. Dieetwensen kun je kenbaar maken bij Judith via judith_webber@purehuman.nl

AFMELDEN

Je inschrijving kan kosteloos worden doorgeschoven naar een volgende datum.


		Afbeelding van 2-daagse masterclass Van hokjes naar puzzelstukjes - beweging van binnenuit

		Afbeelding van 2-daagse masterclass Van hokjes naar puzzelstukjes - beweging van binnenuit
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hofclub

121 Niels Bohrweg

3542 CA Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen