€ 14,30 – € 32,65

#2 | De Pioniers Boekenclub | Eva Rovers

Venster Acties en details

Vanaf € 14,30

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Eva Rovers over Waarom zou je volwassen worden - Susan Neiman

Over dit evenement

Boekenclub gast: Eva Rovers

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch.

De laatste jaren schrijft zij hoofdzakelijk over manieren waarop gewone mensen uitzonderlijke maatschappelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen. Zij ziet hiervoor een belangrijke rol weggelegd voor burgerberaden (ook wel burgerpanels of citizens' assemblies genoemd) en richtte daarom mede Bureau Burgerberaad op.

Vorig jaar verscheen een groot interview in Vrij Nederland met Eva Rovers over klimaatactivisme, lees het stuk hier.

Boekkeuze: Waarom zou je volwassen worden? van Susan Neiman

Achterflap

De Amerikaanse filosofe Susan Neiman stelt in haar nieuwe boek de prikkelende vraag: waarom zou je volwassen worden? Volwassen worden wordt vaak geassocieerd met het opgeven van jeugddromen, om ze vervolgens in te wisselen voor een bestaan dat een fletse afspiegeling is van het avontuurlijke, vrije leven dat we onszelf voorstelden toen we jong waren. Aan de hand van het werk van beroemde filosofen als Immanuel Kant, Jean-Jacques Rousseau, David Hume en Simone de Beauvoir laat Neiman zien dat volwassen worden wel degelijk een positieve wending aan ons leven kan geven. Volwassenheid, zo stelt ze, is een ideaal: iets wat misschien nooit helemaal gerealiseerd kan worden, maar wat het tegelijk waard is om nagestreefd te worden. `Waarom zou je volwassen worden? verschijnt in november. Op 24 november wordt aan Susan Neiman de prestigieuze Spinozalens uitgereikt in Den Haag.

Prof. Susan Neiman studeerde filosofie aan Harvard University en aan de Freie Universität in Berlijn en was hoogleraar filosofie aan Yale en aan de universiteit van Tel Aviv. Neiman is directeur van het Einstein Forum in Potsdam. Met haar eerdere werkenHet kwaad denken. Een andere geschiedenis van de filosofie en Morele Helderheid brak ze wereldwijd door. Op 24 november wordt aan haar de prestigieuze Spinozalens uitgereikt in Den Haag. Op bol.com vind je alle boeken van Susan Neiman, waaronder het nieuwste boek van Susan Neiman.

Over De Pioniers Boekenclub

Om de grote uitdagingen van deze tijd beter te kunnen begrijpen, kijken we naar de literatuur. Welke perspectieven, wijsheden en inzichten bieden boeken ons? Drie bijzondere denkers en doeners duiden de toekomst aan de hand van een van hun favoriete boeken. Te gast deze winter zijn: Bas Heijne (schrijver en essayist), Eva Rovers (schrijver en roeptoeter voor klimaatburgerberaad) en Marietje Schaake (tech criticus en columnist).

Lees hier meer over de nieuwe online boekenclub.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Vrij Nederland x De Pioniersfabriek | Boekenclub

Organisator van #2 | De Pioniers Boekenclub | Eva Rovers

De Pioniers Boekenclub is een initiatief van De Pioniersfabriek en Vrij Nederland.

Om de grote uitdagingen van deze tijd beter te kunnen begrijpen, grijpen we terug op de literatuur. Welke perspectieven, wijsheden en inzichten bieden boeken ons? Hoe biedt fictie ons inspiratie om meer samenhang te ontdekken in deze complexe wereld of om tot (collectieve) positieve maatschappelijke veranderingen te komen?

Drie bijzondere denkers en doeners duiden in onze nieuwe boekenclub de toekomst aan de hand van hun favoriete boek. We hopen hiermee ieders voorstellingsvermogen te prikkelen en je te inspireren voorbij de korte termijn te denken.

In deze driedelige reeks van de online boekenclub ontvangen we Bas Heijne (schrijver en essayist), Eva Rovers (schrijver en roeptoeter voor klimaatburgerberaad)) en Marietje Schaake (tech criticus en columnist).

Meer weten over De Pioniersfabriek en Vrij Nederland.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen