Gratis

'2018-2019, hét schooljaar van de digitale leer- en werkomgeving'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kantoor Google Nederland

Vinoly Toren B

Claude Debussylaan 34

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Expanding Visions organiseert in samenwerking met Google Nederland en Aerobe speciaal voor het VO een seminar over digitaal werken en leren. Met gastsprekers van een VO-instelling en Neverware UK.

Het leren met IT is inmiddels niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Iedereen moet daarbij in zijn eigen tempo kunnen groeien zonder dat dit extra inspanning en tijd kost. Een digitale leeromgeving speelt hierbij een belangrijke rol om educatieve content overal, snel, flexibel en veilig te ontsluiten.

De leerkracht moet zelf aan het stuur kunnen zitten zonder gehinderd te worden door technische rompslomp en lange leertrajecten. Het leren en samenwerken met een digitale leeromgeving moet makkelijk en vooral leuk zijn voor leerkrachten én leerlingen.

En hoe zit het met de digitale werkomgeving waarmee de organisatorische processen ondersteund worden? Is een geïntegreerde digitale leer- en werkomgeving de oplossing?

Welk platform voldoet hieraan? Wat is daarbij een geschikt device? Een desktop, laptop, tablet of Chromebook of…? Moet ik nieuwe devices aanschaffen of kan ik toch bestaande devices inzetten. Wat kan ik met Google's G Suite for Education en Classroom?

In een tijdsbestek van twee uur geven wij u praktische handvatten en demonstreren wij u een digitale leeromgeving die hieraan voldoet.

Programma


15:30 - 16:00 uur : Ontvangst met thee en koffie

16:00 - 16:20 uur: ‘De digitale leer- en werkomgeving (DLWO)'

De DLWO in relatie tot een ELO. Spraakverwarring ten top? Wat is het en wat zijn de verschillen? Welke uitdagingen moeten opgelost worden? De voor- en nadelen van een geïntegreerde oplossing versus een samengestelde oplossing. Is één architectuur haalbaar? Waarom kiezen we voor Microsoft of Google, een laptop of Chromebook en wanneer kiezen we voor een hybride architectuur?

Praktische handvatten, leerpunten en valkuilen uit de praktijk.

Spreker : Marcel de Jager, IT regisseur van Expanding Visions16:20 - 16:40 uur: 'Classroom, de ELO van Google'

Het hoe en waarom van Google Classroom als ELO.

Spreker : Koroush Yousefi, Programme Manager G Suite for Education, Google Nederland
16:40 - 17:00 uur: Pauze17:00 - 17:20 uur : 'Praktijkcase Digitale Leer- en Werkomgeving'

Een praktijkcase van Scholengroep Tongerlo. Deze implementeerde dit jaar 1.000 Chromebooks in een gecombineerde omgeving van Microsoft, Google en Aeorbe DLO. Het waarom en hoe, praktische tips en leerpunten.

Gastspreker: Tom Waarsenburg, Hoofd ICT.

Scholengroep Tongerlo is een onderdeel van OMO scholengroep. Scholengroep Tongerlo bestaat uit 3 colleges van VMBO regulier t/m Gymnasium met 3.900 leerlingen.


17:20 - 17:40 uur: 'Demonstratie van Aerobe digitale leer- en werkomgeving'

Vanuit een praktijkcase in het onderwijs is Aerobe DLO ontwikkeld. Dit is een digitale leer- en werkomgeving (DLWO) die gepersonaliseerd lesgeven ondersteunt. Aerobe DLWO maakt gebruik van Google's G Suite for Education en Google Classroom. In deze sessie wordt gedemonstreerd hoe deze DLWO werkt.

Spreker : Maarten van Hout, CTO van Aerobe17:40 - 18:00 uur: ‘Moderne hardware? Niet zo belangrijk als een modern besturingssysteem!’

Zet je oudere PC's en Mac's aan het werk. Met CloudReady, verander je oudere laptops, en desktops in snelle, veilige Chrome devices die eenvoudig naast Chromebooks te beheren zijn met behulp van de Google Admin omgeving.

Gastspreker : Will Smith, Head of European Operations Neverware18:00 - 18:30 uur: Aziatische snacks en drankjesVoor wie bedoeld?

Deelname aan dit seminar is uitsluitend mogelijk voor bestuurders, beleidsmedewerkers, ICT-coördinatoren en directieleden van VO/VSO instellingen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Onder de Vinoly Toren (Amsterdam Zuidas) is volop (betaalde) parkeergelegenheid. De Vinoly Toren is echter prima met het openbaar vervoer te bereiken. Op loopafstand ligt treinstation Amsterdam Zuid.

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Bel met Expanding Visions en vraag naar Jaap Kraaijenhagen (035-5 488 388).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kantoor Google Nederland

Vinoly Toren B

Claude Debussylaan 34

1082 MD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen