Gratis

26 mei: Wonen in het beekdal

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Wonen in het beekdal

Over dit evenement

Online lezing en debat

Er is een groeiende belangstelling voor de Brabantse beekdalen als dragers voor ruimtelijke ontwikkelingen en tegelijkertijd voor landschapsontwikkeling en klimaatbestendigheid. Het herstel van het landschap van de beekdalen kan soms hand in hand gaan met initiatieven zoals woningbouw. De beken zijn dan niet meer voor de snelle afvoer van water, maar bieden mogelijkheden tegen verdroging, bieden rijkere biodiversiteit en dienen soms als recreatiegebied of als woonmilieu. De vraag is wat leveren deze ontwikkelingen uiteindelijk op en hoe pakken deze initiatieven uit ten opzichte van het landschap?

Programma

In het kader hiervan organiseert BLASt op 26 mei een livestream, getiteld ‘Wonen in het Beekdal’. Op de avond staan de cases, De Tuinderij (Zundert) en ’s Heeren Vrunten (Etten Leur), centraal en wordt er ingegaan op de ontwikkelingen in de beekdalen, de kansen en kwetsbaarheden van deze ontwikkelingen en de lessen die hieruit te trekken zijn.

De livestream maakt deel uit van een lezingenreeks in mei en juni van het nieuwe architectuurnetwerk Buitenkans. De Brabantse Architectuurcentra, AR-TUR, en het Tilburg Architectuur Film Festival, samenwerkend onder de naam Buitenkans profileren zich gezamenlijk als een open podium voor het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied.

In het kort

26 mei 2021

20.00 – 21.30 uur

lezing en debat

online

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen