€ 11,47

4 Mei van alle kanten - concertlezing

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 4 mei 2018 vindt in de Amstelkerk van Stadsherstel Amsterdam de derde concertlezing plaats in de serie: Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu? Wat is heldhaftig in deze tijd? En barmhartig wereldwijd? Muziek, poëzie en verhalen m.m.v. Ina Brouwer, Laurens van Rooyen, Serena van Heuverswijn, Hans Polak, Mark Enthoven, Peshmerge Morad, het Linnaeuskoor o.l.v. Jan-Paul van Spaendonck.

De bijeenkomst staat onder leiding van Ina Brouwer, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Imaginary Landscapes
Met medewerking van:
- Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen speelt de Wallenbergsuite en, samen met violiste Serena van Heuverswijn, Schindler’s List.
- Hans Polak, kind van twee Auschwitz-overlevenden, vertelt hoe de Tweede Wereldoorlog in hem nog steeds voortleeft. Een waarschuwing tegen racisme en antisemitisme.
- De Amsterdamse opera/popzanger Mark Enthoven vertolkt, begeleid door van Rooyen, het Jiddissche lied ‘Wo ahin soll ich geh’n?’ de wanhoop en uitzichtloosheid.
- Het lot van de Syrische vluchteling wordt vertolkt door de, in 2012 gevluchte, informaticastudent en dudukspeler Peshmerge Morad. Na zijn aankomst was de duduk zijn enige troost. “Op het moment dat ik mijn gevoelens niet in woorden kan uitdrukken, pak ik mijn duduk en begin ik met spelen.”
- Het Amsterdamse Linnaeuskoor zingt o.l.v. dirigent Jan-Paul van Spaendonck speciaal door hem voor deze gelegenheid op muziek gezette gedichten van o.a. Hanny Michaelis.
- Ina Brouwer leest voor uit werk het van de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

10 Amstelveld

1017 JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen