4e Nationale Kankeroverleverschap Symposium

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

26 Hoofdstraat

3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kom op vrijdag 12 april tijdens het 4e Nationale Kankeroverleverschap Symposium uw bijdrage leveren aan de zorg voor kankeroverlevers! U kunt leren van uw collega’s, meedenken en meediscussiëren tijdens het gevarieerde programma met lezingen, workshops, casuïstiek en een heus debat.

Dankzij nieuwe behandelmogelijkheden zijn er steeds meer mensen die leven met of na kanker. Echter krijgen veel mensen te maken met late gevolgen van de ziekte en/of behandeling, zoals chronische vermoeidheid. Tijdens het symposium bespreken zorgverleners en belangenbehartigers van patiëntenorganisaties hoe de zorg tijdens en na kanker verbeterd kan worden. Daarbij is veel aandacht voor de late gevolgen van kanker.

Dit jaar biedt het symposium naast een tweetal plenaire sessies ook diverse werksessies waarin specifiek ingegaan wordt op de 4 hoofdthema’s waarop de Task Force Cancer Survivorship zich richt; late effecten, psychosociale en fysieke effecten, werk en werkhervatting en organisatie van zorg.


Programma:

Plenair 09:30 – 10:30


(Prof. dr. Angela Maas en prof. dr. Carla van Herpen )

Prof. dr. Angela Maas zal haar visie geven op het nieuwe IKNL-rapport ‘Kankerzorg in Beeld: Leven met en na kanker’.

Prof. dr. Carla van Herpen belicht de stappen die het afgelopen jaar zijn gemaakt om het perspectief voor mensen met een zeldzame vorm van kanker te verbeteren.

Meer informatie.Pauze 10:30 – 11:00Werksessies 11:00 – 12:30

(v.l.n.r: dr. Marissa van Maaren, dr. Stefan van Rooijen, prof. dr. Henk Verheul en drs. Desiree Dona)

Tijdens de werksessies spreken o.a. dr. Marissa van Maaren, prof. dr. Henk Verheul, dr. Stefan van Rooijen en drs. Desiree Dona over de zin en onzin van predictiemodellen, signaleringsinstrumenten om patiënten juist te verwijzen, prehabilitatie en hoe we de zorg rondom werk en de oncologische zorg bij elkaar krijgen.

Meer informatie.
Lunch 12:30 – 13:30Plenair 13:30 – 14:30

(v.l.n.r: Drs. Mirjam van Belzen, Lara Jongbloets en Jaap den Hartogh)

Tijdens de plenaire sessie in de middag zal Lara Jongbloets vertellen over haar ervaring met kanker, Jaap den Hartogh geeft zijn visie vanuit VOKK op late effecten van kanker en drs. Mirjam van Belzen van NFK vertelt over de ervaringen die (ex)kankeroverlevers hebben met werk.

Klik hier voor meer informatie.


Werksessies 14:30 – 15:30

(v.l.n.r: Eline Aukema, Irene Dingemans, Marian Potters en Jan Roelevink)

Tijdens deze werksessies wordt ingegaan op hoe je als professional de regie kan geven en hoe je als patiënt de regie kan nemen over de zorg rond late effecten, het monitoren en begeleiden op een patiëntvriendelijke manier, hoe je samen met de patiënt op zoek kunt naar mogelijkheden voor psychosociale ondersteuning en worden handvatten aangereikt om werk bespreekbaar te maken voor zorgprofessionals en patiënt. Dit wordt gedaan door o.a. Marian Potters, Irene Dingemans, Eline Aukema en Jan Roelevink.

Klik hier voor meer informatie.


Borrel 15:30


Dagvoorzitter: Inge Diepman


Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, ADAP, NIP, ABSG, VSR en Fysiotherapeuten.

Doelgroep

Internist-oncologen, kinderarts-oncologen, radiotherapeut-oncologen, (kinder-) hematologen, chirurgen, longartsen, cardiologen, gynaecologen, urologen, MDL-artsen, geriaters, huisartsen, revalidatieartsen, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, gespecialiseerd verpleegkundigen, ziekenhuisapothekers en openbare apothekers, psychologen, maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten, diëtisten, huidtherapeuten, verzekeraars, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen

Locatie

Het 4e Nationale Kankeroverleverschap Symposium wordt op vrijdag 12 april 2019 gehouden in Cultuur- en Congrescentrum Antropia te Driebergen-Rijsenburg. Dit is op loopafstand (5 minuten) van station Driebergen-Zeist


Datum en tijd

Locatie

Antropia, Cultuur- en Congrescentrum

26 Hoofdstraat

3972 LA Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen