€ 14,83

5-jarig jubileum PopUp 010

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Rotterdam

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op vrijdag 23 november vieren we ons 5-jarig jubileum! Dit vieren we graag met jullie, waar we dit doen is voor nu nog een verrassing.

Marble Sounds

Het is inmiddels bijna 3 jaar geleden sinds Marble Sounds andere muzikale horizonten opzocht en ons verblijdde met het wondermooie ‘Tautou’. Met hun nieuwste pasgeborene ‘The Advice to Travel Light’ doen Pieter Van Dessel en de zijnen een goed gemikte gooi naar hoe een warme, krachtige popplaat moet klinken. Zonder te moeten inboeten aan de nodige dosis melancholie uiteraard, inmiddels het handelskenmerk van het vijftal. En recht in de roos.

Met vier langspelers, twee MIA-nominaties, meerdere televisieoptredens en Youtube-successen met miljoenen views (‘Good Occasions, The Time to Sleep’) is Marble Sounds intussen een gevestigde waarde in de Belgische muziekscene. Bij het grote publiek gooiden ze hoge ogen dankzij passages op Pukkelpop, een tour door China én een grijsgedraaide radiohit (‘Leave a Light on’). “We hebben een lange weg afgelegd en zijn enorm gegroeid als groep. Dat doe je door zelfvertrouwen te kweken en niets als vanzelfsprekend te beschouwen”, aldus Van Dessel. Reizen met weinig bagage lukte hen al. Nu nog inpakken voor Japan.

Anemone

Rauwe randjes, psychedelische soundscapes, Madchester-grooves en uitgesponnen nineties-popliedjes. Met deze elementen is de gloednieuwe Rotterdamse band Anemone uit de startblokken geknald in de zomer van 2017. Voor het najaar staan er tientallen shows in de agenda van de bandleden, die onder meer in The Afterveins, The Medics en Moon Tapes speelden. Anemone doet bovendien mee aan de Popronde Nederland.

In augustus 2017 is de band direct de studio ingedoken om zijn eerste nummers op te nemen, waarvan de eerste single in juni 2018 uit is gebracht. Om je een idee te geven: in de platenkasten van de groep vind je een hoop albums van The Brian Jonestown Massacre, Pavement, The Feelies en Oasis. Tijdens hun shows wordt er in het publiek gefluisterd over The Stone Roses, Happy Mondays en The Smiths. Wees op je hoede, want Anemone speelt genadeloos hárd en gaat je laten zweten tijdens de energieke en vuige liveshow. Get ready for some pyschedelic Britpop!

Meneer van Dalen

Een lasagne. Zonder bechamel maar met laagjes van drumcomputers, gitaren en gekke synthesizers. Als koks in de studio hebben Sophie en Max hun lasagne laagje voor laagje opgestapeld. Terwijl dit debuutalbum in de oven staat kun je live wel alvast voorproeven!

Benieuwd hoe het klinkt? Gooi Eels, Beck en Blondie in de mix, keer het om, wring het uit en zing het in het Nederlands.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Rotterdam

Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen