Verkoop beëindigd

8-weekse MBSR Mindfulness training

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Laan der Hesperiden 142

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

We kunnen veel dingen die ons overkomen niet beïnvloeden. Wat we wel kunnen beïnvloeden is hoe we omgaan met wat ons overkomt. Tijdens een Mindfulness training (MBSR-training) leer je om met mildheid en opmerkzaamheid naar situaties in je leven te kijken.

De Mindfulness Based Stress Reductie training is een geschikte training om je aandacht voor het hier en nu te vergroten. Met mildheid en opmerkzaamheid leer je naar situaties in je leven te kijken. Hierdoor herken je stressprikkels en automatische gedachtepatronen sneller en wordt het makkelijker je los te maken van zorgen over de toekomst of frustraties over het verleden. Het resultaat is dat je meer rust en balans ervaart in je leven.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur die wekelijks worden gegeven en een oefendag in stilte.

Hoe ziet een cursusdag eruit? In elke bijeenkomst komen eenvoudige lichaams- en aandachtsoefeningen aan bod. Je hoeft hiervoor geen ervaring met vormen van lichaamsbeweging of medi...tatie te hebben. Iedereen traint binnen de grenzen van zijn mogelijkheden. Je krijgt inzicht in wat stress en stressvolle communicatie met je doet, in hoe je zelf omgaat met stress en hoe door bewustwording je steeds beter de eerste beginnende signalen van stress leert herkennen. Hierdoor ga je ervaren dat je een keuze hebt in hoe je met stressprikkels omgaat.

Tijdens de cursus is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. Het delen van ervaringen is gericht op het bevorderen van opmerkzaamheid, het herkennen van patronen en de toepassing in het dagelijks leven. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen veerkracht en zelfhelend vermogen.

Na elke les krijg je een aantal praktische opdrachten mee naar thuis, zodat je dat wat je tijdens de training leert, ook in je dagelijks leven leert toe te passen. Het programma vraagt dus ook een tijdsinvestering buiten de bijeenkomsten om.

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek en cd’s die je kan gebruiken voor je thuisbeoefening.

Melissa - de trainster Melissa beoefent al meer dan 20 jaar zelf yoga. Yoga betekent voor haar thuiskomen. In haar lichaam, bij zichzelf. Voelen, stilstaan, (h)erkennen, accepteren, loslaten en zich niet laten afleiden door alle impulsen waar ieder zo aan blootgesteld wordt.

Melissa heeft de opleiding tot mindfulness trainer gevolgd en diverse yoga docentenopleidingen. Ze volgt regelmatig workshops bij (internationale) docenten om haar kennis verder te verdiepen. Ook is Melissa thuis in Ayurveda en geeft ze Ayurvedische (voedings)consulten

Reactie van cursist, Hanne, die deel heeft genomen aan de training. 'Ik had last van stress, wat ik merkte aan een permanente onrust in m’n lijf overdag en slecht slapen ’s nachts. Ik hoopte dat de training me instrumenten zou opleveren om daar iets aan te doen. Vooral die onrust in m’n lijf is grotendeels verdwenen. En als ik die weer voel, ben ik me er sneller van bewust en kan ik er vaak makkelijk iets aan doen, dankzij de oefeningen van de training. Om me heen zie ik genoeg mensen die net als ik de neiging hebben om steeds maar door te gaan en liefst met vier of vijf dingen tegelijk bezig te zijn in hun hoofd. Hen zou ik deze training zeker aanraden. Het levert veel rust op en ook meer plezier in wat je doet.'

Kosten De kosten bedragen €345. Indien de werkgever betaalt zijn de kosten €495 (excl. BTW).

Hierin zijn inbegrepen: - 8 bijeenkomsten van 2 uur op zondag van 19.30-21.30 - werkboek - cd’s om thuis mee te oefenen

De stiltedag op 25 november van 13.00-17.00 uur is optioneel. De additionele kosten zijn €45.

Tijdsinvestering en trainingsdata De eerstvolgende training begint op zondag 1 oktober 2017 en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30. Op zondag 22 oktober wordt er geen training gegeven. De data zijn:

1 oktober 8 oktober 15 oktober (geen les op 22 oktober, 1e zondag van de herfstvakantie) 29 oktober 5 november 12 november 19 november 26 november.

Aanmelden en contact

Je kan je online aanmelden, per email via info@yogaspot.nl - of telefonisch op 020-8223144. Ook als je vragen hebt, aarzel niet om contact op te nemen.

Vragen of een kennismakingsgesprek? Aarzel niet om contact op te nemen als je graag de training zou volgen, maar nog vragen hebt. Er vindt altijd vrijblijvend een kennismakingsgesprek plaats, hieraan zijn geen verplichtingen of kosten verbonden. We onderzoeken dan samen of het een goed moment is om met de training te starten en of er voldoende tijd is om je 8 weken te verbinden en ook thuis te oefenen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Laan der Hesperiden 142

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen