€ 10 – € 20

'90s Digital Street Tour - Drugs & the Red Light district

Beschrijving van het evenement
Reis terug naar het ruige Wallengebied van de jaren '80 en '90 via een interactieve smart-tour - met je eigen telefoon.

Over dit evenement

Met deze unieke city game reis je terug naar het ruige Wallengebied van de jaren '80 en '90. De tijd van heroïne en basecoke. Gestolen fietsen en spuiten in de zandbak. Maar ook: de tijd van creatieve oplossingen. Van HIV en het zoeken naar een medicijn. Van jonge mensen die zochten naar vrijheid en de rafelranden van de straat vonden.

Je zet de app eenvoudig op je eigen telefoon en vervolgens reis je terug in de tijd. Je ziet de beelden, hoort de muziek en staat midden in de drugscene via 360 video. Je spreekt met gebruikers uit die tijd en langzaam vervormt de realiteit via augmented reality.

Van 27 juni t/m 26 juli eindigt de tour in het Vrijpaleis achter de Dam. Daar heb je de kans om de pop-up expo Dutch Drugs Stories te bekijken. Vanwege Corona vragen we je voor een bezoek aan de expo een datum en tijdslot te reserveren.

Let op: om de ‘90’s Digital Drugs Tour te kunnen doen moet je (tijdelijk) een app op je telefoon installeren. De tour werkt het best op telefoons die niet ouder zijn dan 2 a 3 jaar.

  1. Kies een datum en een tijdslot
  2. Selecteer je ticket
  3. Je krijgt de link naar de app en een unieke toegangscode toegestuurd

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen