Gratis

Meerdere data

A-un

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Solotentoonstelling Roosmarijn Pallandt

Over dit evenement

In haar eerste grote solotentoonstelling neemt Roosmarijn Pallandt (1977) de bezoeker mee naar een andere wereld. Een multidimensionale installatie waarin alles met alles samenhangt zonder ophouden, net als adem – A-un in het Japans.

Sinds 2010 maakt Pallandt reizen naar afgelegen gebieden, in onder andere Tibet, Peru, Mexico en Japan, waar de elementen het ritme bepalen. Waar zij in nauw contact met de inheemse bevolking op de plek zelf, de ziel en hun verbondenheid met de plek probeert te vangen. De aarde is voor hen een levende wereld, een oud bezield verband, waar alles spreekt, pulseert en vibreert. Mens, dier, plant, water en licht en zelfs het geluid van de in een bergmassief gestolde tijd.

De expositie beslaat een serie autonome werken bestaande uit foto’s, films, audio en weefsels uit boombast vezel die zij in nauwe samenwerking met lokale wevers heeft gemaakt. Kenmerkend in haar werk is de intense diepte, gelaagdheid en concentratie. Hoe dat kosmische ritme van A-un aanvoelt, wordt duidelijk in De Ketelfactory.

Het geheel als partituur van een magische plek.

Delen met vrienden
{ _('Organizer Image')}

Organisator De Ketelfactory

Organisator van A-un

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen