Aan de slag met cybersecurity

Venster Acties

Aan de slag met cybersecurity

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

BDO Utrecht, accountant, belastingadviseur en consultant Van Deventerlaan 101 3528 AG Utrecht Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beschrijving

Programma

15:45 – 16:15 uur: Inloop
16:15 – 16:30 uur: Welkom door Jan Martijn Broekhof (bestuurslid VNO-NCW provincie Utrecht)
16:30 – 16:50 uur: Wat is cybersecurity en wat staat ons te wachten door Jelle van Haasten (Researcher Cyber Operations bij het Ministerie van Defensie)
16:55 – 17:15 uur: Aansluiting met de hackers community door Astrid Oosenbrug (Oud Tweede Kamerlid en Sociaal Ondernemer ICT)
17:20 – 17:40 uur: Morgen al veilig ondernemen door Pim Takkenberg (Directeur Cyber Security bij Northwave)
17:45 – 18:00 uur: Maak kennis met de ICT talenten van de toekomst door Tech Campus Nieuwegein
18:00 – 19:00 uur: Ben jij al voorbereid? Laat studenten een technische scan uitvoeren zodat jij de eerste stappen tot veilig ondernemen kunt zetten en dat onder het genot van een drankje

Met de digitalisering van de samenleving neemt ook het economische belang van informatiebeveiliging toe. Heeft een bedrijf haar informatiebeveiliging niet op orde, dan kunnen bijvoorbeeld gegevens van klanten op straat komen te liggen. Dat kan het leiden tot imagoschade én het stilvallen van de bedrijfsvoering. Datalekken, DDoS-aanvallen en ransomware vormen de grootste cybersecuritybedreigingen. Driekwart van de bedrijven met minimaal 250 medewerkers zijn daadwerkelijk al eens getroffen door een cybersecurityincident.

Cybersecurity biedt kansen
Informatiebeveiliging oftewel cybersecurity is geen reden tot extreme bezorgdheid. Als een onderneming haar informatiebeveiliging op orde heeft, dan draagt dat bij aan het imago van het bedrijf, de efficiency en de dienstverlening. Het kan bijvoorbeeld als marketingmiddel ingezet worden, door aan te geven dat de gegevens van de klanten veilig zijn en dat geeft meer vertrouwen aan de klanten.

Aan de slag!
Hoe is de informatieveiligheid in jouw bedrijf geregeld? Ook aan de slag met cybersecurity? Op 5 maart 2019 organiseren VNO-NCW provincie Utrecht en MKB-Nederland Midden een bijeenkomst over cybersecurity. Jonge talenten van Tech Campus Nieuwegein kijken hoe veilig jouw bedrijf omgaat met back-ups, smartphones en tablets, malware, phising en fraude én hoe jij je data (beter) kan beschermen. Spreker Astrid Oosenbrug (Oud Tweede Kamerlid en Sociaal Ondernemer ICT) zoekt de aansluiting met de hackers community. Jelle van Haasten (Researcher Cyber Operations bij het Ministerie van Defensie) geeft ons een vooruitblik over cybersecurity in 2019 en Pim Takkenberg (Directeur Cyber Security van Northwave) vertelt hoe jij morgen al veilig (online) kunt ondernemen.