Gratis

Aan wat voor Europa wil jij werken?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Aan wat voor Europa wil jij werken? | 26 oktober

Over dit evenement

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt in samenwerking met het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland de 102de editie van Reuring!Café aan:

Aan wat voor Europa wil jij werken?

In het laatste anderhalf jaar hebben we niet veel vooruit kunnen plannen. Met de crisis kwamen vaak veranderende omstandigheden en boeken vol maatregelen, die we allemaal continu moesten bijhouden. Maar het kan ook juist dan goed zijn om naar de toekomst te kijken. Te reflecteren over waar we zijn - en waar het proces ons naartoe leidt. Op persoonlijk en professioneel vlak; op nationaal en internationaal niveau.

De toekomst van de EU wordt de komende maanden besproken binnen de Conferentie over de Toekomst van Europa. Deze conferentie is een door burgers aangestuurde reeks debatten, discussies en initiatieven, waar mensen uit heel Europa hun ideeën kunnen delen en mee kunnen bouwen aan onze gemeenschappelijke toekomst. Tijdens deze editie van Reuring!Café reflecteren we op de eerste resultaten van de conferentie en voeren we het gesprek over waar het binnen Europa anders moet - en wat al goed gaat.

Wij horen allemaal vaak in abstractie over Europa. Maar waar zien we ‘Europa’ nou terug in ons dagelijks leven? Wat voor rol spelen in jouw werk de dringende vraagstukken in die Unie? En burgers en het klimaat? Is het niet allemaal een ver-van-je-bed-show? Hoe kan jij en je collega’s de toekomst van de #EUolifant helpen bepalen? Deze en andere belangrijke vragen komen tijdens deze editie van Reuring!Café aan bod.

Deze vragen staan centraal in de hybride editie van Reuring!Café! Daarbij combineren wij het fysiek én virtueel samenbrengen van ambtenaren, betrokken burgers, mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Mark Frequin, buitengewoon adviseur Publiek Leiderschap bij de Algemene Bestuursdienst en voorzitter van de VOM, is ook tijdens deze editie onze debatleider. Host is Wepke Kingma, een speciale Gezant voor de Conferentie over de Toekomst van Europa bij het ministerie van buitenlandse zaken en een voormalige Nederlandse ambassadeur te Duitsland.

LET OP! Een beperkt aantal gasten kunnen fysiek aanwezig zijn. Om hier voor in te schrijven ‘koopt’ u een (gratis) ticket op Eventbrite gemarkeerd met FYSIEK. Als u dit doet dan verwachten wij u ook op 26 oktober in de Glazen Zaal. Indien u moet afzeggen, laat dat alstublieft aan de organisatie weten (Email: aisha@vom-online.nl) of cancel uw ticket. Wij werken hier met een zgn. CoronaCheck.

De editie is verder ook online te volgen via een livestream. Hier moet u u aanmelden voor online deelname, waarna u op de dag van het café een email krijgen met informatie over de livestream. Aanmelden voor beide opties kan hier.

De bankgasten van deze editie van Reuring!Café zijn:

  • Dorien Rookmaker, Europees Parlementslid namens Meer Directe Democratie en lid van de commissie Transport & Vervoer
  • Mendeltje van Keulen, Lector research group “Changing Role of Europe” bij de Haagse Hogeschool
  • René Leegte, voormalig rapporteur democratische legitimiteit en lid van de Tweede Kamer namens de VVD
  • Alexander van den Bosch, Senior Adviseur Europese Zaken bij het Huis van de Nederlandse Provincies

Kijk hieronder naar de trailer voor onze OMOOC-reeks als een primer voor deze avond.

Meld je nu aan!

Datum: 26-10-2021 | Inloop vanaf 16.30 uur, start 17.00 uur


		Afbeelding van Aan wat voor Europa wil jij werken?
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Glazen Zaal

Prinsessegracht 26

2514 AP Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Vereniging voor OverheidsManagement (VOM)

Organisator van Aan wat voor Europa wil jij werken?

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen