AANKEILEN CONNECTED- S4:A2-IABR: M4H Circulair

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog, 4e editie, 2e avond

Inloop 19.00h, start avond 19.30-21.30, borrel na

De circulaire potentie van M4H / Makersdistrict

Op de tweede avond van AANKEILEN CONNECTED organiseert IABR (Internationale Architectuur Biennale Rotterdam) samen met het Keilecollectief een avond over de potentie voor een circulaire ontwikkeling van het M4H-Makersdistrict. Hoe ziet een circulaire toekomst voor Merwe-Vierhavens (M4H) en het RDM-gebied eruit? In deze lezing, gevolgd door een debat, wordt onderzocht hoe een circulaire toekomst eruit kan zien. Meer informatie over de sprekers volgt spoedig.

Achtergrond:

AANKEILEN! is een mix van lezing, debat en gesprek waarin we op zoek gaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het Merwe-Vierhavensgebied (M4H/MakersDistrict). Na drie succesvolle edities in juni/oktober 2018 en februari 2019 zet het Keilecollectief AANKEILEN! voort met een speciale editie die samen met IABR (internationale Architectuur Bienale Rotterdam), RAvB (Rotterdamse Academie van Bouwkunst) en AIR (Architectuur Instituut Rotterdam) wordt georganiseerd onder de noemer AANKEILEN CONNECTED. Iedere avond wordt ingevuld door één van de partners. RAvB trapt 5 juni af met een open studio over het AVL-terrein, daarna gaat IABR i.s.m. Keilecollectief op 12 juni in op de circulaire potentie van M4H/RDM, organiseren AIR en RAvB op 24 juni een open hoorcollege over circulaire gebiedsontwikkeling en is op 27 juni een reguliere AANKEILEN! sessie.

Nadere toelichting:

De komende 20-30 jaar zal M4H/MakersDistrict Rotterdam transformeren van een mix-used havengebied naar een bruisende karakteristieke stadswijk, waar naast wonen ook het maken een belangrijke plek heeft. Daarnaast is het de ambitie om zoveel mogelijk van de maatschappelijke doelen op het gebied van energie, klimaat en circulariteit te realiseren binnen het M4H gebied. Wat betekent dit en hoe kan de gemeenschap van M4H daar aan bijdragen?

In AANKEILEN! 1e editie - onder de paraplu van IABR 2018 – 2020, hebben we in juni 2018 aan de hand van de thema's Afval I Recycle, Energie I Autarkie, Water I Voedsel en (Circulaire) Gebiedsontwikkeling de meer 'technische' aspecten van de transitie tegen het licht gehouden. In de dialoog werd duidelijk dat om grote maatschappelijke doelen ?te halen we allemaal mee moeten doen. De vraag wat dit betekent en hoe we ?een succesvolle community kunnen opbouwen hebben we geagendeerd in AANKEILEN! 2e editie. Aan de hand van de thema's Toekomst, Identiteit, Verbinding en Ontmoeting zochten we naar verbinding met betrokken partijen in het M4H/omliggende wijken. Het gebied kent vele kunstenaars en creatieve geesten die zeer gemotiveerd zijn om mee te denken over de toekomst van het gebied. Tijdens AANKEILEN! 3e editie is daarom in de maand van ART Rotterdam (februari 2019) onderzocht hoe kunst, kunstenaarschap en creativiteit een bijdrage kan leveren aan de duurzame gebiedsontwikkeling van M4H/MakersDistrict. In juni 2019 wordt in een speciale versie onder de noemer AANKEILEN CONNECTED iedere avond ingevuld door één van de partners.

Wees welkom!

Programma
19:00 – 19.30 Inloop
19:30 – 19.40 Introductie
19:40 – 21:30 Presentaties en discussie
21.30 – Napraten aan de bar

KeileContemporary

Tijdens RAM 2019 en in de gehele maand juni opent harart.gallery samen met het Keilecollectief op de begane grond van het Keilepand een intrigerende pop-up art gallery onder de naam KeileContemporary unchartered. Zowel het Keilepand als KeileContemporary zijn te bezoeken tijdens de Dag van de Architectuur 15 en 16 juni van 12:00 | 17:00. Opening unchartered 15 juni 17.00 uur.

Programmabureau M4H

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. AANKEILEN! wordt ondersteund door Programmabureau Makers District M4H I RDM.

Datum en tijd

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen