Gratis

AANKEILEN! S3:A4 FUTURE CITY

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog, 3e editie, 4e avond

Inloop 19.00h, start avond 19.30-21.30, borrel na

AANKEILEN! is een mix van lezing, debat en gesprek waarin we op zoek gaan naar meer inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het Merwe-Vierhavensgebied (M4H/Makersdistrict). Na twee succesvolle edities in juni en oktober 2018 zet het Keilecollectief AANKEILEN! voort met als overkoepelend thema Can ART change the world?

Op de vierde en laatste avond sluiten we de reeks af met het thema FUTURE City. Hoofdspreker Oscar Vos (KRFT) was als teamleider betrokken bij het plan Havenstad Makerstad (Amsterdam), onderdeel van Stad van de Toekomst (BNA). Hij licht dit plan en andere inspirerende voorbeelden voor een mogelijke toekomst toe. Onder leiding van moderator Bart Cosijn praten we hierover door met Olof van de Wal, directeur van SKAR en voorzitter van Europan, Wessel van Beerendonk (Studio Rap) en Wim Pijbes van Stichting Droom en Daad. Hoe zien zij de toekomst van M4H/Makersdistrict en wat betekent voor hen de kracht van creativiteit als impuls voor stedelijke ontwikkeling?

Nadere toelichting:

De komende 20-30 jaar zal M4H/Makersdistrict Rotterdam transformeren van een mix-used havengebied naar een bruisende karakteristieke stadswijk, waar naast wonen ook het maken een belangrijke plek heeft. Daarnaast is het de ambitie om zoveel mogelijk van de maatschappelijke doelen op het gebied van energie, klimaat en circulariteit te realiseren binnen het M4H gebied. Wat betekent dit en wat kan de gemeenschap van M4H, die zelf ook een groot aantal kunstenaars en creatieve geesten kent, daar aan bijdragen?

Aan de hand van de avondthema’s: ART city, HAPPY city, BIO city en FUTURE city gaan we op vier donderdagavonden op zoek naar inzicht in de voorwaarden voor een succesvolle transitie van het M4H/Makersdistrict. Elke avond schuiven vier sprekers aan om op het thema in te gaan. Nieuwsgierigheid en interesse in elkaars mening staan hierbij voorop.

Op de vierde en laatste avond van de 3e reeks onderzoeken we het thema FUTURE city. Hoe kan kunst, kunstenaarsschap en creativiteit een bijdrage leveren aan de duurzame gebiedsontwikkeling van M4H/Makersdistrict? De komende 20-30 jaar zal M4H/Makersdistrict transformeren van een mix-used havengebied naar een bruisende karakteristieke stadswijk, waar naast wonen ook het maken een belangrijke plek heeft. Daarnaast is het de ambitie om zoveel mogelijk van de maatschappelijke doelen op het gebied van energie, klimaat en circulariteit te realiseren binnen het M4H gebied. Wat betekent dit en wat kan de gemeenschap van M4H die zelf ook een groot aantal kunstenaars kent daar aan bijdragen?

In AANKEILEN! 1e editie - onder de paraplu van IABR 2018 – 2020, hebben we in juni 2018 aan de hand van de thema's Afval I Recycle, Energie I Autarkie, Water I Voedsel en (Circulaire) Gebiedsontwikkeling de meer 'technische' aspecten van de transitie tegen het licht gehouden. In de dialoog werd duidelijk dat om grote maatschappelijke doelen te halen we allemaal mee moeten doen. De vraag wat dit betekent en hoe we een succesvolle community kunnen opbouwen hebben we geagendeerd in AANKEILEN! 2e editie. Aan de hand van de thema's Toekomst, Identiteit, Verbinding en Ontmoeting zochten we naar verbinding met betrokken partijen in het M4H/omliggende wijken. Het gebied kent vele kunstenaars en creatieve geesten die zeer gemotiveerd zijn om mee te denken over de toekomst van het gebied. In de maand van ART Rotterdam is het daarom een goed moment om met hen en andere geinteresseerden te onderzoeken hoe kunst, kunstenaarsschap en creativiteit een bijdrage kan leveren aan de duurzame gebiedsontwikkeling van M4H/Makersdistrict. We doen dit aan de hand van de thema’s: ART city, HAPPY city, BIO city en FUTURE city op donderdagavonden in februari.

Wees welkom!

Programma
19:00 – 19.30 Inloop
19:30 – 19.40 Introductie: Moderator Bart Cosijn
19:40 – 21:30 Keynote spreker en andere sprekers
21.30 – Napraten aan de bar

KeileContemporary

Tijdens ART Rotterdam en in de gehele maand februari opent harart.gallery samen met het Keilecollectief op de begane grond van het Keilepand een intrigerende pop-up art gallery. Kunstenaars: Hannah Fletcher, Marina Heuvelman, Maaike Kramer, Andrea Radai, Karen van de Vliet, Lucius Pax, Christian Thømsen, Magnus Vatvedt and Rob Vis. Open tijdens ART Rotterdam van 12:00 | 18:00. opening 7 februari 18.00 uur.


Programmabureau M4H

Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. AANKEILEN! wordt ondersteund door Programmabureau Makersdistrict M4H I RDM.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen