€ 0 – € 5

AANKEILEN! S7:A4 MOBILITEIT : LEARN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog, Inloop 19.00h, start avond 19.30-21.30, borrel na

Over dit evenement

De transitie van M4H in lezing, debat en dialoog, Inloop 19.00h, start avond 19.30-21.30, borrel na

Het overkoepelende thema van deze 7e reeks is ‘MOBILITEIT’.

In het komende najaar organiseren we vier dinsdagavonden met als thema MOBILITEIT. Tijdens de avonden onderzoeken we vanuit verschillende gezichtspunten wat Mobiliteit in M4H betekent en of er - als gevolg van de Corona-crisis- sprake kan zijn van een daadwerkelijk SWITCH hoe wij naar mobiliteit kijken en hoe we daar in nieuwe stadswijken mee om kunnen en willen gaan. Opzet van de avonden is steeds 3 tot 4 sprekers uit verschillende disciplines. Wij geloven dat een goede mix en diversiteit belangrijk is om tot een werkelijk gesprek en mogelijke nieuwe inzichten te komen.

Op deze vierde en laatste avond is het thema LEARN. In Rotterdam zijn momenteel vele experimenten op het gebied van mobiliteit, alsmede diverse mobiliteitsinitiatieven mede door de startups die vanuit het Rotterdam Mobility Lab in de regio actief zijn. Ook is M4H is een geliefde locatie van diverse onderwijsinstituten, Wat voor onderzoeksprogramma’s lopen er en wat zijn de onderzoeksvragen die hieraan gekoppeld zijn? Keynote spreker is Ton Venhoeven, architect en urban planner Venhoeven CS. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van mobiliteit, o.a. in zijn functie als Rijksadviseur voor Infrastructuur (2008-2014). Ton deelt zijn toekomstvisie op mobiliteit en identificeert de vragen die zowel ruimtelijk, technisch en sociaal verder onderzocht moeten worden.

Nadere info over de overige sprekers volgt.

Ivm de corona-maatregelen voorzien we een beperkt aantal zitplaatsen 'live' op de KeileTribune, en zorgen we door het faciliteren van een live-stream verbinding dat er een zo groot mogelijk publiek mee kan kijken en denken. Wil jij er bij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

AANKEILEN! is een mix van lezing en debat waarin de grote maatschappelijke thema’s zoals energietransitie, klimaatadaptatie en circulariteit worden gekoppeld aan de lokale actualiteit van het M4H (Makers District) gebied in Rotterdam. M4H is een mixed-used havengebied in transitie, waarin in de komende 15 jaar tussen de 3500 en 5000 woningen gebouwd gaan worden. AANKEILEN! wordt georganiseerd door het KeileCollectief : een groep professionals die zich inzetten voor een betere leefwereld. AANKEILEN! wordt 3x per jaar georganiseerd, en bestaat per editie uit 4x een dinsdagavond, waarin in een mix van lezing en debat steeds een ander thema wordt ‘aangekeild’.

Het KeileCollectief bestaat uit bedrijven werkzaam in de architectuur en stedenbouw (o.a. studioADAMS, GROUP A, DE Urbanisten, HP architecten en NIEMAN De Raadgevende Ingenieurs), verschillende makers werkzaam in de interieurbranche (Woodwave, Sant interiors en Brandsing meubelmakers) en een aantal voedsel-gerelateerde bedrijven, waaronder Kaapse brouwers en Rechtstreex, een organisatie die zich inzet voor een alternatieve lokale voedselketen. Sinds zomer 2020 maken ook de IABR (Internationale Architectuur Biennale Rotterdam) en HCVA (Happel Cornelisse Verhoeven architecten) deel uit van het collectief.

Wees welkom!

Programma

19:00 – 19.30     Inloop

19:30 – 19.40     Introductie: Moderator Bart Cosijn 

19:40 – 21:30     Keynote spreker en andere sprekers

21.30 –   Napraten aan de bar

Programmabureau M4H

Toegang voor deze editie is Euro 5,- , inclusief een drankje aan de bar. Het online bijwonen is gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. AANKEILEN! wordt ondersteund door Programmabureau Makers District M4H I RDM. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Keilepand

Keilestraat 9F

3029 BP Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen