Gratis

Aanmeldavond AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sportplein Indoorcentrum Veendam

1 Jan Salwaplein

9641 LN Veendam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op 18 en 25 mei 2018 wordt het traditionele Zechstein Stratenvolleybal Toernooi in Veendam gehouden. Aan dit toernooi doen jaarlijks tientallen teams mee. De totale opbrengst van het inschrijfgeld komt ieder jaar ten goede aan een goed doel in de gemeente Veendam. Dit jaar is het geld bestemd voor een AED project waarmee we levens willen redden in jouw directe woonomgeving.

Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

De meeste mensen die een hartstilstand krijgen, zijn gewoon thuis.

Als iemand een hartstilstand krijgt, is de inzet van een AED van levensbelang. Een ambulance is er niet altijd op tijd. Dan is het belangrijk dat er een AED in de buurt is, want snel starten met reanimeren en inzet van een AED vergroot de overlevingskans aanzienlijk.

Hangt er in jouw buurt nog geen AED? Maak jouw buurt dan veilig met een BuurtAED. Doe met een stratenteam met je buren, vrienden of collega's mee aan het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi en zamel geld in voor jullie eigen BuurtAED en red levens in jouw buurt. Alle deelnemers krijgen bovendien een gratis reanimatiecursus.

Video Hartstichting over BuurtAED

https://youtu.be/cuH4M3JKQT4

Samenwerking

De organisatie van het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi werkt voor het AED project samen met de stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam, de stichting Groningen Hart Veilig en Parkmanagement De Veenkolonien (PMDV).

We nodigen alle teams die de afgelopen jaren hebben meegedaan en iedereen die dit project een warm hart toedraagt en met een team of sponsoring mee wil doen uit voor een informatie-avond waarbij teams zich ook meteen kunnen inschrijven.

Het stratenvolleybaltoernooi in Veendam is ooit opgezet om saamhorigheid tussen straten in de gemeente Veendam te stimuleren. Dorpen, wijken, straten, bedrijven, verenigingen en andere organisaties vormen spontaan volleybalteams en strijden in het Indoorcentrum in Veendam tegen elkaar.

Die saamhorigheidsgedachte past uitstekend bij het goede doel van dit jaar. We willen er samen voor zorgen dat er verspreid over Veendam voldoende openbaar bereikbare AEDs beschikbaar komen in dorpen en wijken.

Video Hartstichting over burgerhulpverleners

https://youtu.be/GWi_17uupUA

Voorwaarden deelname

Het inschrijfgeld bedraagt €50 per team. Het voledige bedrag komt ten goede aan het AED-project. Daarnaast is sponsoring van gelden mogelijk, de (team)sponsor betaalt €1000 ex BTW, ook is het mogelijk subsponsor te worden van het toernooi, neem hiervoor contact op. Cursusdeelname reanimatie/AED is hierbij inbegrepen.

  • Elk team bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers

  • Elk team bestaat uit minimaal 2 dames en 2 heren

  • Er mogen maximaal 3 spelers per team in het veld staan die lid zijn van de Nederlandse Volleybalbond (en in competitie derde klasse of hoger spelen)

  • Elk team levert voor de voorrondes (18 mei 2018) een scheidsrechter en een teller

  • De minimumleeftijd is 15 jaar

Meer informatie over het belang van een AED in iedere buurt:

Kom naar de informatie-avond over het AED Zechstein Stratenvolleybal Toernooi. Doe mee! Het bezoek aan de informatie-avond is vrijblijvend. Maar we hopen natuurlijk dat je geinspireerd raakt en absoluut met jouw buurt, club, vrienden of collega's mee wilt doen om levens in jouw omgeving te redden.

Ticket voor gratis kop koffie

Meldt je aan door hier een gratis ticket te reserveren. Dit ticket geeft tijdens de informatieavond recht op 1 gratis kop koffie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sportplein Indoorcentrum Veendam

1 Jan Salwaplein

9641 LN Veendam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen