Achter de schermen: Verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland

Venster Acties

Achter de schermen: Verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland

Veilig én snel van A naar B. Ontdek hoe de verkeerscentrale achter de schermen onze (snel)wegen managet.

Door VNO-NCW Midden

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 29 jun. 2023 10:00 - 12:30 CEST

Locatie

Rijkswaterstaat Verkeerscentrale Noord- en Oost Nederland Van Nieuwenhuijzenweg 4 6874 NE Wolfheze Netherlands

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Speciaal voor leden van VNO-NCW Midden opent de Verkeerscentrale Noord- en Oost-Nederland (Rijkswaterstaat) haar deuren. Vanaf de incidentenmelding tot aan een vrije verkeersdoorstroom zorgen de wegverkeersleiders samen met ondersteunende diensten voor een bereikbaar Nederland. En dat ú weer veilig thuiskomt.

Youri Spelbos, hoofd VCNON, vertelt hoe wegverkeersleiders en adviseurs verkeersmanagement vanuit de verkeerscentrale in Wolfheze het verkeer monitoren, geleiden en managen op het totale regionale netwerk. Ook worden vanuit de centrale op afstand tunnels en bruggen bewaakt en bediend. We krijgen een demonstratie te zien van hoe de verkeerscentrale ondersteuning biedt als er een grootschalig evenement in bijvoorbeeld een stadion plaatsvindt. De in- en uitstroom moet worden gereguleerd en er wordt rekening gehouden met calamiteiten, het ontstaan van files en (verkeers)ongevallen.

Meer informatie over het programma volgt binnenkort.

Meld je aan via de button. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Per onderneming of organisatie kan maximaal één persoon zich aanmelden. Vol = vol.

Over de organisator

Georganiseerd door
VNO-NCW Midden