Gratis

Actieve bijeenkomst Persoonlijke ontwikkeling van ondernemerschap

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BCT Helmond / Meetingx

100 Kasteel-Traverse

5701 NR Helmond

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De manier waarop je je onderneming runt, is vandaag de dag anders dan vroeger. Meer en meer merken we dat we zaken doen met mensen en niet met bedrijven. Hoe sta jij daar als ondernemer in? En vraag je je als ondernemer af: Wie ben ik als ondernemer, waar sta ik nu en welke volgende stap ga ik zetten, hoe ga ik om met verandering?

BCT organiseert samen met ondernemers uit BCT een actieve bijeenkomst op donderdag 11 mei 2017 met als thema:

Persoonlijke ontwikkeling van ondernemerschap

Eerder al organiseerden we bijeenkomsten voor ondernemers met zakelijke onderwerpen zoals het starten van een onderneming, financiering en valkuilen van ondernemers. Allemaal gericht op ondernemers die tussen de 3 en 8 jaar een onderneming runnen. Voor deze bijeenkomst is de keuze gemaakt om eens naar de persoonlijke ontwikkeling van de ondernemer te kijken.

We starten deze avond met een interactief plenair onderdeel om daarna met de opgedane ervaring deel te nemen aan een tweetal presentaties, waarin we in korte tijd willen laten zien wat je zelf kunt doen of inzetten om je ondernemerschap verder te ontwikkelen.

Meld je nu aan en doe mee!

Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:
19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Plenaire sessie
20.00 uur Presentaties in twee rondes
21.15 uur Aansluitend netwerkborrel en mogelijkheid nog na te praten met elkaar
22.00 uur Einde

Presentaties
Je kunt uit twee presentaties kiezen om te volgen.

1. T-Shaped Professional

Deze presentatie gaat over samenwerken met andere professionals, uit andere branches vanuit andere disciplines. Zorgprofessionals en technici die voor domotica zorgen; sociale wijkteams waar professionals uit zorg, welzijn en budgetcoaches samenwerken; kinderopvang-, welzijn-, jeugdzorg- en onderwijsprofessionals werken samen in integrale kindcentra.

Ontwikkelingen in de huidige tijd gaan snel. Branchegrenzen vervagen, de samenleving de arbeidsmarkt, alles verandert. Dat heeft invloed op je werk, je ondernemerschap. Flexibiliteit, samenwerkingsverbanden, kennisnetwerken, coöperatieve samenwerking, een leven lang leren.

De ‘klant/cliënt,/bewoner/het kind’ staat centraal. Dat kan alleen gebeuren wanneer de professionals hun eigen ‘loket’ loslaten en elkaar opzoeken in samenwerken. De som is immers meer dan het geheel der delen.

Hoe haal je het optimale uit de samenwerking en wat vraagt het van jou als freelancer, zzp-er of ondernemer? Hoe kun jij je skils ontwikkelen om jezelf of je team in die interdisciplinaire of multidisciplinaire samenwerking te versterken?


2. Denkstijlen

Je bent nu al een tijd bezig als ondernemer. Ondernemen doe je niet alleen. Je hebt altijd te maken met andere mensen: opdrachtgevers, leveranciers, mensen in een projectteam, enz.

Misschien heb je als ondernemer ook al mensen om je heen die samen met jou vorm geven aan jouw organisatie. Mogelijk dat je samenwerkingsverbanden aangaat met andere ondernemers en de krachten bundelt.

Samenwerken gaat niet altijd even makkelijk en effectief. Niet iedereen denkt of kijkt hetzelfde als jij, zij horen andere dingen in een boodschap.

Jij hebt een goed idee terwijl de ander er helemaal niet warm voor loopt. Of jij ziet allerlei kansen en mogelijkheden, terwijl de ander alleen beren op de weg ziet.

Niet alleen samenwerken met anderen, maar ook met jezelf is erg belangrijk! Wil je een volgende stap zetten maar iets in je jou houd je nog tegen? Of weet je niet precies welke het zou moeten zijn?

In deze presentatie wordt ingegaan op de verschillende denkstijlen die ons denken, voelen en handelen bepalen. Inzicht in deze stijlen en het herkennen hiervan bij jezelf en anderen, zorgt dat je veel makkelijker kunt omgaan met verschillen en belemmeringen.


3. Geen stress!!

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ondernemerschap en stress lijken vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Maar wat is dat eigenlijk stress? Ben je je ervan bewust dat er rond de 1400 stresshormonen aan het werk zijn, wanneer we even gefrustreerd of geïrriteerd raken? En dat deze een erg slechte invloed hebben op je mentale en lichamelijke gesteldheid. Tijdens deze presentatie staan we eerst even stil bij de oorzaken en gevolgen van stress. Wat gebeurt er in je brein en in je lijf? En natuurlijk hebben we het daarna over de beste manieren om te dealen met stress. Ondernemerschap en stress horen dan wel bij elkaar, we kunnen en moeten er wel voor zorgen dat de stress ons niet de baas wordt.


4. De baas die geen baas wil zijn

De dilemma’s van een groeiend bedrijf. Waar loopt een ZZP-er tegenaan wanneer zijn bedrijf groeit. Personeel of geen personeel. Van vrijheid naar gebondenheid? Hoe breng ik mijn visie en mijn ‘drive’ over op anderen. Hoe onderhoud ik de contacten met mijn opdrachtgevers in een veranderende situatie.

Kortom waar loop je tegen aan. Een interactieve workshop waarin de inbreng van iedereen leidt tot een gezamenlijk eindpunt.

Wil je meer weten over hoe je je als ondernemer op persoonlijk vlak kunt ontwikkelen, kom dan naar deze bijeenkomst.

Wij zien je graag donderdag 11 mei 2017!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

BCT Helmond / Meetingx

100 Kasteel-Traverse

5701 NR Helmond

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen