ADD, ADHD en Dyslexie Workshop Nov 2021

Venster Acties en details

Uitverkocht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gormley Chiropractie

Stationsstraat 79

2641 GK Pijnacker

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
ADD, ADHD en Dyslexie

Over dit evenement

Er is een stijgend aantal kinderen (en volwassenen) met ontwikkelingsproblemen, zoals ADD, ADHD en dyslexie. Er zijn veel factoren die meespelen in ontwikkelingsproblemen. Eén van de belangrijkste factoren die bij ADD, ADHD, dyslexie, dyscalculie etc. meespelen is de neurologische relatie tussen de rechter en linker hersenhelft. Kinderen met een onbalans in de hersenen kunnen problemen hebben met:

- Concentratie

- Sensitiviteit voor prikkels (licht, geur, geluid)

- Impulsiviteit

- Lezen en spelling

- Motoriek (fijn en/of grof)

De symmetrische ontwikkeling van het brein hangt samen met een symmetrische ontwikkeling van het bewegingsapparaat. Anders gezegd, de kwaliteit van de “output” van de hersenen is afhankelijk van de kwaliteit van de “input” van het lichaam en de omgeving. Veel ouders zijn zoekende naar duidelijke bruikbare informatie over ADD, ADHD en dyslexie. Daarom hebben wij op maandag 1 november een informatieavond gepland voor ouders en andere geïnteresseerden.

Bij deze workshop gaan wij praten over:

- De relatie tussen de symmetrie in het bewegingsapparaat en de symmetrie in de hersenen

- De rol van de hersenen bij ADD, ADHD, dyslexie en andere ontwikkelingsproblemen

- Strategieën om kinderen (en volwassenen) te helpen zonder medicatie

De workshop is gratis, maar heeft een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is in deze informatieavond wilt u deze link graag delen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gormley Chiropractie

Stationsstraat 79

2641 GK Pijnacker

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Jeff Gormley, D.C.

Organisator van ADD, ADHD en Dyslexie Workshop Nov 2021

Jeff Gormley is opgegroeid in Ontario, Canada. Hij heeft een BSc (bachelor of Science) in biologie en genetica gevolgd aan de University of Western Ontario. Daarna heeft hij zijn opleiding tot chiropractor gevolgd aan het SCUHS (Southern California University of Health Sciences) in Californië en zijn DC titel (Doctor of Chiropractic) gehaald. Zo heeft hij in Amerika diverse trainingen gevolgd in de Gonstead methode met als resultaat dat hij in 2003 gecertificeerd is in de Gonstead techniek. In 2003 en 2004 heeft Jeff deelgenomen aan een internationaal programma dat chiropractische zorg biedt aan arme landen. Specifiek heeft hij patiënten in El Salvador geholpen.

Jeff heeft in 2004 een stage jaar als chiropractor gelopen in Californië en Arizona. In januari 2005 is hij naar Nederland gekomen en aan het werk gegaan in Pijnacker. Naast regelmatige bijscholingen vanuit de ICPA (International Chiropractic Pediatric Assosiation) doet hij ook een postgraduate opleiding clinical neurology aan het Carrick Institute of Neurology en chiropractische filosofie aan het Sherman College Academy of Chiropractic Philosophers.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen