Verkoop beëindigd

Adem- en ontspanningstherapie

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Laan der Hesperiden 142

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

"Als je leert luisteren naar de signalen van het lichaam dan hoeft het niet zo te schreeuwen.” – Dr. J.J. van Dixhoorn

In deze drukke tijden komen we soms weinig toe aan onszelf. En, áls we iets voor onszelf doen -lezen, hardlopen of shoppen- is dit dan ook echt ontspannend voor ons lichaam? Weet jij wat voor jou ontspannend werkt? Kun je zelf goed ontspannen? Zou je willen leren hoe je makkelijker kunt ontspannen? En hoe je met (tijdelijke) verhoogde spanning omgaat?

Na een stressvolle periode, waarin we 'een tandje hebben bijgezet' om het te kunnen volhouden, heeft het lichaam tijd en rust nodig om zich weer te herstellen. Als we dat niet bewust doen, blijven we functioneren op een hoger niveau van spanning. We raken gewend aan die onnodig verhoogde spanning. We zijn vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk vrij te ademen. Rust en ontspanning zijn nodig om het lichaam te laten herstellen en nieuwe energie op te doen.

In deze workshop maak je kennis met oefeninstructies van de Methode van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie (ontwikkeld door Dr. J.J. van Dixhoorn). Je leert je eigen spanningsniveau kennen en ontdekt zelf wat je eigenlijk nodig hebt om (je) beter te voelen.

Na deze workshop wordt ter verdieping in de navolgende zes weken yoga gebaseerd op de AOT aangeboden op zondagavond van 19.00-20.15 uur.

Over de docente Trix van Hest
In 2011 koos Trix van Hest (1981) voor een 4-jarige yogadocentenopleiding bij Yoga Academie Nederland (YAN). Ze ontdekte dat yoga uit zoveel meer elementen bestaat dan alleen maar de houdingen. Dát wil ze graag overbrengen op cursisten. Zelf heeft ze ervaren dat yoga je laat kennismaken met de subtielere niveaus van energie in je lichaam. De bijscholing AOT voor yogadocenten heeft ze recentelijk afgerond en brengt ze graag gelijk in de praktijk!

Datum: 22 oktober 2017
Tijd: 14.00-16.00
Prijs: €30

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Laan der Hesperiden 142

1076 DX Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen