Gratis

Afsluiting Pattern & Surface Matter(s)

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezing over het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh.

Over dit evenement

Het werk van kunstenaars Rob Smulders en Jan Kuhlemeier is vanaf 26 november t/m 20 februari 2022 te zien in de expositie Pattern & Surface Matter(s) in de LocHal. Op vrijdag 11 februari sluiten wij deze expositie feestelijk af in de vorm van een lezing en een borrel.

Met één been in bestaande tradities en het andere in het onbekende, stellen kunstenaars zichzelf en hun publiek steeds opnieuw de vraag wat iets is en wat iets zou kunnen worden. Ron Dirven, directeur en conservator Vincent van GoghHuis, gaat tijdens deze finissage in op het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh, die met bovenstaande uitspraak al voorspelde dat schilderkunst zich in de 20e en 21e eeuw door innovatie steeds verder zou ontwikkelen.

“De schilder van de toekomst is een colorist zoals er nog niet eerder geweest is.”

-

Vincent van Gogh

Programma

17.00 – inloop

17.15 – lezing ‘Het schildergebaar en kleurgebruik van Vincent van Gogh’

17.35 – interview met de kunstenaars

17.45 – bezoek expositie en borrel

Fotograaf aanwezig!

Bij deze bijeenkomst, georganiseerd door Kunstloc Brabant, worden foto’s gemaakt. Deze kunnen gepubliceerd worden op onze websites, social media en in drukwerk.

Je kunt het bij een van onze medewerkers aangeven wanneer je liever niet in beeld wilt verschijnen.

Ook achteraf is het nog mogelijk bezwaar te maken tegen het gebruik van het beeldmateriaal. Wil je liever dat we een foto waarin je bent te zien verwijderen? Laat ons dit weten via privacy@kunstlocbrabant.nl en vermeld de url waar je de media hebt aangetroffen, dan verwijderen wij het zo spoedig mogelijk.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

LocHal

Burgemeester Brokxlaan 1000

5041 SG Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kunstloc Brabant

Organisator van Afsluiting Pattern & Surface Matter(s)

Kunstloc Brabant wil zoveel mogelijk Brabanders deel laten nemen aan kunst en cultuur, want dat inspireert en verrijkt je leven.

Kunst en cultuur vormen de voedingsbodem voor nieuwsgierigheid, verbazing en verbeelding. Als kunst en cultuur van jongs af aan een vanzelfsprekende en onmiskenbare plek krijgen in het dagelijks leven van iedere Brabander, stimuleert dit innovatie en vernieuwing in onze samenleving.

Als provinciaal kennis- en expertisecentrum zetten we ons daarom in voor het brede kunst- en cultuurveld in Noord-Brabant: van basisschoolleerling, fanfaremuzikant tot professionele maker. Ook stimuleren we de inzet van kunst en cultuur bij maatschappelijke vraagstukken zoals leefbaarheid, duurzaamheid en de zorg.

We doen dit door het bieden van expertise, netwerk en toegang tot financiële ondersteuning.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen