€ 22,50 – € 72,50

AIDA - Giuseppe Verdi - Opera Spanga

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Spanga

Spangahoekweg 47

8482 KL Spanga

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin de oorlog in conflict komt met de liefde

God wordt in deze opera voor de strijdwagen gezet. De onzichtbare voert de troepen aan. Uit zijn naam wordt er gemoord en geplunderd. Opera Spanga brengt Verdi’s Aida in een tijd die vraagt om bewustwording. De grote wereldconflicten, waarbij de oorlogen in Syrië, Jemen, Nigeria en andere brandhaarden de meest voor de hand liggende voorbeelden zijn, worden door de productie van Corina van Eijk bijna fysiek dichtbij gebracht. Aida gaat over oorlog, over haat, over liefde en over vergiffenis. Verdi schreef deze opera met een duidelijke roep om vrede. Niet voor niets is Vrede (‘Pace’) het laatste woord van de opera. Deze serie voorstellingen en de randprogrammering ‘De Rottige Meente als podium’ laten zien hoe nutteloos, hoe desastreus haat, wraak en dus oorlog zijn.

Het is de bedoeling dat alle toeschouwers ervan doordrongen raken dat oorlog een instrument is dat uit de tijd is geraakt. Dat is een gedachte waardoor elk afzonderlijk mens in zijn eigen leven stelling kan nemen. Om met Brecht te spreken: ‘Wenn es wird Krieg und keiner geht hin’; we zijn allemaal verantwoordelijk voor de oorlog, en het in stand houden ervan.

Opera Spanga maakt opera’s die het publiek meer geven dan mooie aria’s en duetten; een theatrale belevenis die het publiek op weg stuurt met nieuwe inzichten en stof tot nadenken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Spanga

Spangahoekweg 47

8482 KL Spanga

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen