Gratis

AIR platform Brabant Roadtrip | donderdag 14 november 2019

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Beschrijving van het evenement
AIR roadtrip in Brabant

Over dit evenement

Op dinsdag 12 en donderdag 14 november nemen we je, per bus, mee op een roadtrip in Brabant. We bezoeken deze dagen een aantal locaties in de provincie waar de vergaande samenwerking tussen Artists in Residence, werkplaatsen en presentatie-instellingen zichtbaar is, of zichtbaar wordt gemaakt. Inschrijven voor één dag is mogelijk, echter geven beide dagen een vollediger beeld van de samenwerkingen. Deze twee dagen zullen de bestaande verbanden tussen werkplaatsen, Artists in Residence programma’s en presentatie-instellingen ter plaatse nader worden beschouwd en toegelicht onder leiding van Nils van Beek (dinsdag) en Kurt Vanbelleghem (donderdag).

Donderdag 14 november worden ’s-Hertogenbosch en Eindhoven bezocht met als speciale gasten November Music, Paviljoen Ongehoorde Muziek, Festival Boulevard, United Cowboys, De Fabriek, Ecodorp Boekel en TAC.

Programma

09.30 uur - inloop Willem Twee Toonzaal, Prins Bernhardstraat 4, 's-Hertogenbosch

10.00 uur - start programma

10.30 uur - per bus naar Werkwarenhuis, s-Hertogenbosch

11.00 uur - start programma Werkwarenhuis

12.00 uur - lunch

12.30 uur - te voet naar Willem Twee Fabriek / Grafisch Atelier, Boschdijkstraat 100 s-Hertogenbosch

12.35 uur - start programma

13.15 uur - per bus naar Baltan Laboratories, Eindhoven

14.00 uur - start programma

15.00 uur - per bus naar Beeldenstorm/Daglicht

15.30 uur - start programma

17.00 uur - bus terug naar s-Hertogenbosch

Praktische informatie

wat: roadtrip in Brabant

voor wie: beleidsmakers en fondsen, kunstprofessionals en onderzoekers, journalisten en recensenten, maar vooral ook de mensen uit de praktijk zoals werkplaatsen, kunsthogescholen, presentatie-instellingen en AIR programma’s.

wanneer: donderdag 14 november

tijd: inloop 09.30 uur bij De Toonzaal te s-Hertogenbosch, programma 10.00 - 17.00 uur

Deze roadtrip wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Artist in Residence programma’s AIR platform Brabant en wordt ondersteund door Kunstloc Brabant.

De Artists in Residence, waarvan er nu dertien samenwerken in het AIR platform Brabant, kennen verschillende geschiedenissen en locaties. Alle stellen ze de kunstenaar centraal door het bieden van een werkperiode waarbij de één zich meer richt op inspiratie of historie, de ander zoekt juist de interactie met de omgeving op of legt de focus op een thema of materiaalgebruik. Echter allen maken met overtuiging onderdeel uit van een groter netwerk en stimuleren daarmee het kunstklimaat.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen