Gratis

Albatross, de film van Chris Jordan

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Nadat we deze zomer werden geconfronteerd met de plastic soup in de Leie bij de Gentse Gras- en Korenlei besloten we een vertoning van de film Albatross in Gent te organiseren. Omdat de film in beeld en geluid een waar kunstwerk is, komt die in een filmzaal het best tot zijn recht. Ivago, dat in Gent en omstreken instaat voor het afvalbeheer, geeft de financiële ondersteuning om dat mogelijk te maken. Albatross speelt op donderdag 27 september om 20:00 uur in Sphinx cinema, Sint-Michielshelling 3 in Gent. Tickets zijn gratis.

Het idee voor de vertoning ontstond op 3 juli, Plastic Bag Free Day. Het weekend ervoor leidden we familie rond in Gent. Terwijl de familie op de Sint-Michielsbrug foto’s trekt van de drie torens, zien wij de plastic soup in de Leie (meer daarover in dit artikel). Omdat we net zelf de film Albatross hebben gezien, komen we op het idee die film naar Gent te halen.

Fotograaf en filmmaker Chris Jordan schoot hem op de Midway-eilanden. Op die kleine atol in de Stille Oceaan komen albatrossen nestelen. Dat wordt wonderlijk mooi in beeld gebracht. Idyllisch bijna. Tot je ziet hoe de vader en moeder hun jongen voeden en naast de gevangen vis ook de plastic en kunststof van bek tot bek wordt overgegeven. Letterlijk. Achter al die prachtig in beeld gebrachte schoonheid van deze machtige vogels schuilt een dood en verderf zaaiende sluipmoordenaar: plastic.

De film laat je stilstaan en met andere ogen zien. En dat is ook wat we met r-evolutie willen doen. Als we veranderen hoe we denken, kijken en voelen, veranderen we de wereld. Daarom willen we Albatross aan een groot publiek tonen. En jij kunt daar samen met 124 anderen bij zijn. Je mag de film gratis komen kijken en vrijwillig een bijdrage geven. Met jouw gift steunen we in de eerste plaats Albatross en in de tweede plaats toekomstige r-evolutie initiatieven. Kan je er onverwachts toch niet bij zijn, laat dat dan even weten via elke@r-evolutie.be zodat we andere mensen de kans kunnen geven erbij te zijn.

Naast de vertoning verzorgen we een korte inleiding en geven we aandacht aan enkele Gentse initiatieven die bezig zijn met de plastiek soep.

Elke Leyman & Mischa Verheijden
r-evolutie.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen